Нині він вже у лікарні очі­кує на рятівну операцію.

Нагадуємо, що молодому офіцеру-рятувальнику, батькові двох хлопчиків Сергію Довганю через важку хворобу термі­ново була потрібна трансплантація печінки… В Україні таку операцію не було можливості зробити. Допомогти взялись білоруські лі­карі. Але вар­тість операції становила близько 125 тисяч доларів… У простої родини не було таких коштів. Однак, без перебільшення, уся Україна відгукнулась на біду Сергія. І диво таки сталось!

– Вже кіль­ка днів ми у Мінсь­ку. Сер­гій поступив у від­ділення трансплантації Мінсь­кого науково-практичного центру хірургії, трансплантології та гематології. Кошти на операцію ще наприкінці жовтня було перераховано на рахунок цієї лікарні, — розповіла дружина Тетяна. — Післяопераційну реабілітацію будемо проходити в Мінську, оскільки тутешні лікарі вели нас увесь цей час і добре знають організм Сергія.

Кому ми вдячні за збір коштів? Найперше Богу. Бо це дійсно диво Боже — зібрати таку велику суму за такий нетривалий час.

Першими відгукнулися на прохання про допомогу вінничани. Кошти приходили з коментарями «Одужуй!», «Тримайся, друже!», «Віри в перемогу!» Це дуже зворушливо! Я вдячна за розуміння ситуації і підтримку голові ОДА Владиславу Скальському, міському голові Сергію Моргунову, колишньому губернатору Валерію Коровію, усьому особовому складу ДСНС України. Нас підтримав ряд вінницьких компаній, під­приємство громадського харчування та інші, благодійний фонд. А взагалі, аби віддячити всім і згадати всіх поіменно, доведеться написати книгу! Бо у цій історії так багато справді дивовижних моментів, які теоретично не могли б статися, але все-таки відбулися…

Після одужання Сергія родина Довганів теж планує зайнятись благодійністю та допомогою людям у нужді та біді…

– У нас з Сергієм грандіозні плани на майбутнє. Ми однозначно будемо використовувати наш досвід, щоб підтримати інших. Ми просто побачили ситуацію зсередини. Це досвід, який повинен піти на благо.