Звичайний та дешевий буряк містить вітаміни, залізо та антиоксиданти, дарує відчуття енергії та зміцнює імунітет.

А ще буряк захищає клітини від пошкоджень. Бетанін, червоний рослинний пігмент буряків, володіє сильними антиоксидантною і антиканцерогенною діями. Він захищає клітини організму від пошкодження і тим самим запобігає запальним процесам в орга­нізмі. Бетанін також стимулює роботу печінки, допомагаючи їй виводити токсини.

Цей овоч зміцнює імунну систему. Вживання буряка, завдяки його антиоксиданту бетаніну, підсилює захист організму від інфекцій. Схильним до застуди людям корисно їсти буряк. Буряк покращує роботу мозку і працездатність. Нітрати, що містяться в буряку, перетворюються в оксид азоту в організмі, при цьому розширюються кровоносні судини, транспортується більше кисню і, таким чином, поліпшується здат­ність концентруватися. У свою чергу, мінерали буряка, калій і магній, дуже корисні для зміц­нення м’язів.

А ще — допомагає худнути. Це відбувається головним чином через високий вміст води, рослинного білка і клітковини в овочі: вони підтримують постійний рівень цукру в крові і продовжують ситість. Крім того, спалювання жиру посилюється за рахунок дії бурякових нітратів, які збільшують споживання енергії в м’язових клітинах.