Грандіозний і далеко не перший сексскандал депутатського рівня знову сколихнув стіни українського парламенту.

Нещодавно журналісти «застукали» нардепа Богдана Яременка за тим, як він під час роботи у сесійній залі домовлявся про секс за 100 доларів. Вони сфотографували екран смартфона нардепа саме тоді, коли той вів активну переписку у сайті знайомств. Під час голосування Яременко саме читав анкету 32-річної Аліни. А згодом у них виник цікавий діалог. Яременко: «Умови зустрічі з тобою?» Дівчина: «Місце твоє. Секс захищений класика і орал. Анальний — табу. Година — 100 доларів, дві — 150. На ніч не залишаюся».

Та тільки-но фото з’явилися в Інтернетмережі, «слуга народу» відразу почав виправдовуватися, мовляв, його листування — це провокація, щоб провчити журналюг. На запитання про те, як дружина ставиться до експерименту, він відповів: «Дружина не завжди поділяє моє почуття гумору… Подякувала». Та журналісти у відповідь видали ще одну порцію знімків, на котрих видно, що Яременко спілкується з 18- (20-) річною дівчиною і питає її: «Скільки тобі грошей потрібно на мі­сяць?», а іншій дів­чині розповідає, що одружений і «нова людина в політиці». Одним словом, Богданові Яременку довелося вибачатися і перед дружиною, і перед своїми вдома дітьми, і навіть перед президентом…

Ось так журналісти, котрі «не потрібні» деяким одіозним представникам нинішньої влади, стерли на порох репутацію нардепа за один день. І було б дуже смішно, коли б не одне «але». Цей казус відбувся не з рядовим громадянином. І навіть не з випадковим депутатом, котрих у Верховній Раді зібралося предостатньо. Богдан Яременко — голова комітету з міжнародних справ. Керівник парламентської демократії. Чиновник, котрий представляє країну у Вашингтоні, Брюсселі та Берліні. І як на нас тепер дивляться у світових столицях?!

Нагадаємо, не так давно за «рукоблуддям» у сесійній залі засвітився Ілля Кива. А перед цим нардеп Анатолій Остапенко під час засідання завів інтимну переписку з чоловіком. Ще раніше ажіотаж викликало листування «слуги народу» Олени Криворучкіної, котра писала «коханому», що хоче кохатися негайно. Пізніше вона нахабно порадила журналістам не заздрити її особистому життю. Після всього на думку спадає одне — або народним обранцям, котрі «з жиру бісяться», справді більше нікуди спрямовувати свою енергію, або під куполом таки «пороблено».

Ілона ВАЛЬТЕР