Про їхню історію кохання, без перебільшення, можна знімати фільм, адже воно прийшло випробування війною.

Минулого тижня військовий медик із Крищинець Тульчинського району Ірина Стогній повінчалась на передовій зі своїм коханим Юрієм, який служить у розвідці. Обряд проводили священники з Він­ниччини, які возять допомогу в зону бойових дій. Світлини щасливих молодят вже облетіли соцмережі, адже на них все – щирі почуття, відданість, любов до своєї землі та традицій…

– У мене давно була мрія стати військовою, допомагати нашій армії. У 2015 році я подала заявку до військкомату, про що повідомила батькам. Але вони не знали, що буду в зоні бойових дій. Спочатку я була санітаркою сортувального відділення у 61-у госпіталі, тоді пішла кухарем по мобілізації. Коли вона закінчилась, повернулась додому та підписала контракт із бойовою 56-ю бригадою. Пройшла заняття за стандартами НАТО й стала парамедиком, — каже Ірина. – За два роки всяке бувало — надавала першу допомогу пораненим, яких потім евакуйовували на подальше лікування.

Ірину солдати ніжно називають Мала через невисокий зріст. Вона в авторитеті завдяки своєму професіоналізму, має нагороди за зразкову службу. Зі своїм коханим Юрієм співрозмовниця познайомилась два роки тому, адже служили в одному батальйоні. Тоді в кожного була своя половинка.

– Але я зрозуміла, що це справжня любов. Юра мені освідчився у бойовому автомобілі, я погодилась, — продовжує розмову наречена. — Повінчатись вирішили у зоні бойових дій. Обрали храм в одному із сіл у Ясинуватському районі. Ос­кільки мені хотілось бути в національному одязі, то за вишиванкою поїхали у Покровськ. Каблучки брали у Селідовому. Таїнство вінчання здійснювали три священники з Вінниччини. Вони привезли нам рушники, ікони та коровай з моєї рідної землі. Свідками стали наші побратими. На жаль, батьки не змогли бути присутніми, бо на передову не пускають.

– Але ми мріємо, що під час ротації вдома влаштуємо велике весілля… Й хочеться, щоб вже нарешті настав мир і всі воїни повернулись додому живими та неушкодженими.

Вікторія Снігур