– Сьомий апеляційний адміністративний суд стає одним із перших судів у місті та в Україні, де охорона здійснюватиметься підрозділом Служби судової охорони.

Вінниця є флагманом у гарантії безпеки судових установ, адже саме у нашому місті співробітники територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області ще 12 жовтня 2019 року заступили на чергування спільно з військовослужбовцями Нацгвардії.

А вже сьогодні 11 листопада підрозділ Служби судової охорони офіційно прийме від Національної Гвардії України під охорону приміщення Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Водночас 7ААС у свою чергу активно сприяє належному захисту судів Вінниччини та громадян, які перебувають у будівлях судів. Саме тому частина приміщення по вул. Брацлавській, 14 була передана Сьомим ААС у оперативне управління ТУ Служби судової охорони у Вінницькій області, аби структура якомога швидше могла приступити до виконання своїх обов’язків.

Довідково:

Служба судової охорони – це державний орган у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.

Спеціалізований державний орган передбачено у Законі України «Про судоустрій і статус суддів» (стаття 160), що був прийнятий Верховною Радою України ще у 2016 році. Однак лише з березня 2019 року розпочався активний етап формування Служби судової охорони.

До початку повноцінного функціювання Служби судової охорони її завдання у виконували співробітники Національної Гвардії України та Національної поліції.