Тепер товариство має повернути земельну ділянку промислового призначення у 28 гектарів громаді.

У прес-службі прокуратури області розповіли, що підставою для звернення до суду стало систематичне невиконання орендарем договірних зобов’язань. Протягом трьох останніх років товариство ухилялося від сплати оренди до бюджету.

Між тим, за принципової та обґрунтованої позиції органів прокуратури Вінницької області забезпечено реальне виконання зазначеного рішення суду, державі, в особі Вінницької обласної державної адміністрації, повернуто землі промисловості площею 28 га та вартістю майже 152 млн гривень.

Тим часом це далеко не єдина “земельна” справа у прокуратурі області.  Працівники відомства здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного відчуження земель на території Агрономічної сільської ради Вінницького району.

Як установлено в результаті першочергових слідчих дій, Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області видано накази про передачу земель у власність, незважаючи на той факт, що відповідні земельні ділянки використовувалися для дослідних та навчальних цілей й розміщувалися на території сільської ради.

З урахуванням вищезазначеного, прокуратурою області скеровано до суду клопотання про накладення арешту на вказані землі, яке судом розглянуто та задоволено, що в свою чергу унеможливить подальше оформлення права власності на вказані землі та як наслідок – їх безпідставне використання.

Ілона ВАЛЬТЕР