7 листопада у Гайсині було гаряче, адже тут проводили спецоперацію відразу три відомства — СБУ, прокуратура та поліція. Вони затримували місцеву адвокатку при одержанні хабаря!

– У ході проведення слідчих дій отримано достатні дані про одержання даною особою неправомірної вигоди у сумі 30 тисяч гривень. З метою подальшої передачі їх уповноваженій людині для задоволення вимог позивача при розгляді цивільної справи про встановлення права на самочинну артезіанську свердловину в межах Гайсина, — розповіли подробиці у прес-службі прокуратури Вінницької області. — Адвоката затримано у порядку ст. 208 КПК України. Готується письмове повідомлення про підозру. Тривають першочергові слідчі дії з метою установлення всіх обставин вчиненого злочину та, можливо, причетних до нього осіб.

Як з’ясував наш кореспондент, мова йде про адвокатку Світлану З. Й затримали її в центрі міста біля обміну валют, бо начебто мала обміняти гривні на долари чи євро. Кому саме були передбачені кошти — не розголошують, але у місті ходять чутки, що судді, який розглядає дану справу. Й начебто в його кабінеті та будинку теж проводили обшуки. Але правоохоронці поки що цю інформацію не коментують.

– На то він і адвокат, щоб захищати свого клієнта! Хоча метод не надто хороший. А от чому не ловили того, кому «призначалися» ці гроші — це питання… Не взяли велику рибу, а тільки наживку. Хіба так «беруть» корупціонерів? Кишка, мабуть, тоненька. Чи далі не можна шукати винних? — кажуть гайсинчани.

Тим часом 8 листопада слідчий суддя Вінницького міського суду розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно адвоката, яка підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Зрештою, він задовольнив клопотання та обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із правом внесення застави в розмірі 160 тисяч 560 гривень. Того ж дня, як нам повідомили читачі, родичі адвокатки розмістили пост в соцмережі та просили небайдужих допомогти зі збором коштів. Але невдовзі його видалили.

Як повідомили у прес-службі прокуратури, заставу адвокатка внесла у понеділок.

Віталіна Володимирова