7 листопада указом президента Володимира Зеленського призначено начальника управління Служби безпеки України у Вінницькій області. Новим очільником став Анатолій Денисенко, поки що колективу його не представляли.

Про нього маємо зовсім небагато інформації: відомо, що він військовослужбовець СБУ, але останні роки перебував на пенсії. Згідно з декларацією, має дружину, сина та доньку. У столиці в Анатолія Днисенка є квартира площею 100,1 квадратного метра, у Броварському – великий будинок площею 655 квадратних метрів. Щоправда, задекларований на жінку. Саме на ній ще одна квартира у Києві, земельна ділянка неподалік столиці та дача. Щодо транспортних засобів, то новий очільник СБУ у Вінницькій області тут зовсім скромний — має мотоцикл Honda Dio, Renault Kangoo, УАЗ та ІЖ. Заробітна плата, отримана за основним місцем роботи, за 2017 рік становила 155879 гривень, пенсія — 50 тисяч гривень. Готівкових коштів у декларації не зазначено.

Додамо, що до Анатолія Денисенка СБУ у Вінницький області очолював Олег Зозуля з Луганська. Пройшов шлях від оперативного співробітника, у тому числі у спецпідрозділі «Альфа», до заступника начальника управління.

У період з 21 серпня 2017 року по 25 жовтня 2018 року перебував на посаді заступника начальника управління – начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ у Вінницькій області. Після того очолив спецслужбу, але протримався менше року, бо його звільнив Володимир Зеленський. Кажуть, що нині Олег Зозуля живе та працює в Києві.

Віталіна Володимирова