Цього разу – у гості до Миколи Леоновича, на перший фестиваль мистецтв «Від Щедрика до Carol of the bells».

Прямо скажемо, синоптики новорічної погоди не обіцяють, буде +15. Зате різдвяний настрій і купа незабутніх вражень організатори дійства гарантують усім! Гості фестивалю глядачі стануть свідками грандіозного хорового шоу-марафону, якого в Україні ще не було! Прозвучать десятки варіантів мелодії «Щедрика» – від класики до року й електронної музики, під грім ударних, у акапельному варіанті і навіть у виконанні китайців! На ваших очах «Щедрик» оживе у феєричному вогняному шоу та приголомшливій пісочній анімації! А маловідомі композиції геніального Подільського Баха у спецпроекті «Леонтович. Ukrainian Live» виконає знаменитий «Ukrainian festival choir»!

Окрім цього усіх чекають безкоштовні шатли від фестивального містечка до оновленого Музею-квартири Леонтовича, неймовірно цікаві екскурсії по Тульчину і щедрий ярмарок з незрівнянними подільськими смаколиками!

– Наш знаменитий «Щедрик» лунає усіма мовами в усіх куточках планети! «Carol of the bells» знають, люблять і співають без перебільшення всі мешканці Землі. Багатьом ця пісня відома з фільмів «Один удома», «Гаррі Поттер» та багатьох інших, але не всі знають, що «Щедрик» випурхнув з маленького містечка на Вінниччині – Тульчина. Саме тут на початку ХХ століття Микола Леонтович обробив відому українську щедрівку, яка підкорила світ завдяки світовому турне капели Кошиця, що є безпрецедентним прикладом культурної дипломатії у світі, – відзначає заслужена артистка України, директор Українського центру культурних досліджень, авторка програми «Малі міста – великі враження» Ірина Френкель. – Існують тисячі версій виконання «Щедрика» і, що особливо вражає – жодна не повторюється! Кожен народ, виконавець, ансамбль вносять щось своє. Дивовижне поєднання візуальних сучасних напрямків й чарівної звукової палітри у суботу подарує усім гостям Тульчина і фестивалю «Від Щедрика до Carol of the bells» незабутнє відчуття Різдва, незважаючи на весняну погоду, яка тішить нас наприкінці осені. Ми почуємо навіть африканський спіричуелс і американські різдвяні пісні!

А розпочнеться фестиваль – з відкриття оновленого Музею-квартири Леонтовича. Потім елике хорове шоу за участю шести хорових колективів, театру вогню «East fire show» з Харкова, Центру пісочної анімації «MS-ART», DJ Muzon та багатьох інших виконавців .Спеціальним гостем фестивалю стане хорова капела, яку заснував Микола Леонтович 100 років тому. Під час фестивалю буде презентовано великий зріз української хорової музики від 17 до 21 сторіч.

Хедлайнери фестивалю – знаменита Державна чоловіча хорова капела імені Ревуцького. Цей унікальний хор цінують в Україні та знають у всій Європі. За версією журналу «Viva» чоловіча капела Ревуцького – «Золоті голоси України», які готують величезну кількість яскравих музичних сюрпризів для глядачів! Особливою родзинкою фестивалю стане виступ Народної жіночої хорової капели «Соломія» спільно з Центром пісочної анімації «MS-ART» та ще й у електронному супроводі DJ Muzon. У 2017 році керівник хору Назарій Давидовський став ініціатором світового флешмобу #Щедрик100challenge та зміг зібрати 178 кліпів, частина яких буде презентована під час фестивалю!

Ukrainian festival choir з проектом «Леонтович. Ukrainian Live» – проект молодих завзятих музикантів, метою яких є пропагування маловідомої української музики. На фестивалі окрім українських хорових композицій пролунають африканський спіричуелс «Sia hamba» та американські різдвяні пісні.

Хорова капела із Сум, у якій співають студенти з Китаю, що навчаються в Україні, презентує підбірку інструментальної музики у акапельному виконанні. Соліст Чжан Лянхун неабияк здивує усіх виконанням українських народних пісень, зокрема «Полетів би на краї світу»!

Нестримним драйвом усіх запалить виступ хорової групи Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької філармонії. До вокальної програми музиканти запросили виконавців на ударних інструментах. Драйвові ритми, чистий вокал та шалений темперамент – виступ цих виконавців ви запам’ятаєте назавжди!

Знаменитий театр вогню East fire show – переможець проекту «Україна має талант», відомий своєю щорічною участю у OPERAFEST TULCHYN та виконанням всесвітньовідомих мюзиклів «Танець вампірів» і «Чикаго», підготував для фестивалю спецпроект на музику Миколи Леонтовича, яка інтерпретується крізь призму сучасної електронної музики.

Тому не майте сумнівів провести суботній теплий день у Тульчині на фестивалі «Від Щедрика до Carol of the bells», вхід на який буде вільний для усіх. Зареєструватися на «чартери» з Вінниці можна до вечора четверга! Для зручного відвідування фестивалю організатори запровадили спеціальні «чартерні програми» з Вінниці. Ставши учасником «чартерів», ви комфортабельними й сучасними автобусами доїдете до Тульчина, відвідаєте усі події фестивалю й оновлений Музей-квартиру Леонтовича, а по закінченні фестивалю – зручно назад доїдете у Вінницю. Усім учасникам «чартерів» – гарантоване місце у партерній зоні фестивалю, а також безкоштовний гарячий напій від щедрого ярмарку!

Записатися і придбати квитки на «чартери» можна : * на сайті https://bit.ly/2qMlSpI

* у касах «Афіша Вінниці» у Вінницькій Вежі, «Магігранді» (2 поверх), «Універмазі», театрі ім. Садовського, Будинку офіцерів, Вінницькій обласній філармонії, турклубі «Бідняжка», «CHERDAK»,

* у інформаційному центрі фестивалю, який у Вінниці працює у будні з 15.00 до 19.00 за адресою: вул. Театральна,15 (1 поверх), тел.: (0432) 690-025