– Бершадською місцевою прокуратурою під час перевірки виявлено факт тимчасового поміщення до дисциплінарного ізолятора засудженого, який палив цигарку в строю під час проведення поіменної перевірки. Це не є грубим порушенням правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, — розповіли у пресслужбі прокуратури Вінницької області. — Перевірка щодо наявності підстав поміщення засудженого у ДІЗО була проведена поверхнево та однобічно.

А коли чоловіка доправляли до ізолятора, то ще й неналежним чином обшукали. Тож він тоді порізав собі ліве передпліччя. Крім того, у ізоляторі при температурі близько 10 градусів тепла було відсутнє опалення. Чоловік перебував там у верхньому одязі та взутті не по сезону — гумових шльопанцях. Це, як пояснили правоохоронці, є порушенням вимог матеріально-побутового забезпечення, що гарантовані кожному засудженому.

У свою чергу, начальник ДУ «Крижопільський виправний центр-113» підполковник внутрішньої служби Ярослав Бурбеза пояснив ситуацію дещо з іншого боку:

– Цей громадянин 1991 року народження, п’ять разів був судимий. За пограбування, розбійний напад, крадіжки, шахрайство. Вже тричі відбував покарання у виправних колоніях. Наша установа — четверта. Ця подія трапилась у вихідний день. Курити ув’язненим не заборонено, але у строю під час перевірки цього робити категорично не можна. А коли черговий офіцер зробив зауваження, той відповів грубо і нахабно, нецензурно висловився на адресу нашого співробітника. Почав чинити опір, підбурювати інших засуджених. Тож було прийнято рішення тимчасово у вихідний день доправити його до ізолятора… Наступного дня його мали випустити. Але зранку відбулась прокурорська перевірка.

Нині цей засуджений вже розкаявся у вчиненому. Пояснив, що хоче нормально працювати, не порушувати режим та отримати шанс на умовно-дострокове звільнення. Але у нас за результатами прокурорської перевірки призначене та триває службове розслідування. Його результати будуть оприлюднені пізніше.