Ще у 2014-му його заснував Євген Попель, викладач Вінницького муз­училища.

Що цікавого буде у програмі майбутнього фестивалю? Безмежна мелодика нашого «Щедрика» — від тихої гармонії до енергійних джазових ритмів – продемонструє квартет вінницьких саксофоністів у складі Євгена Попеля, Володимира Панасюка, Владислава Приймака, Данила Грибанова. А ще орга­нізатори приготували своєрідні «родзинки», які прикрасять SAX Fest 2019 у Вінниці.

– Найкращий молодий саксофоніст світу Микита Зімін, президент Євразійської асоціації саксофоністів, дасть індивідуальні майстер-класи для саксофоністів з Вінниці, Одеси, Києва, Житомира, Кривого Рогу, Рівного та інших міст. Майстер-клас дасть і Міхал Кнот, знаменитий саксофоніст із Австрії, — розповів Євген Попель. — Ми хочемо перетворити Вінницю у центр саксофонної музики в Україні!

16 листопада всі заходи відбуватимуться в училищі культури і мистецтв ім. Леонтовича, а 17 листопада – фінальний концерт в обласному музично-драматичному театрі за участю Микити Зіміна, австрійського дуету «ALIADA» (саксофон, акордеон), артдиректора фестивалю Євгена Попеля і академічного камерного оркестру «Арката».

…Музика не тільки дарує радість, але й розвиває інтелект. Альберт Ейнштейн зізнавався, що, якби він не грав на скрипці, то, напевне, не відкрив би теорію відносності…