Зі сцени «Плеяди» учасники заходу звернулися зі словами вдячності до всіх тих, хто має вади зору, і, незважаючи на великі труднощі, продовжує йти до поставлених цілей та є справжнім прикладом для інших. Варто зазначити, що на сьогодні члени Вінницької обласної організації Українського товариства сліпих активно беруть участь в обласних та загальноміських заходах.

Під час зустрічі директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна підкреслила:

– Дуже приємно, що за такий невеликий період нашої співпраці у нас дійсно сформувалася гарна традиція. Я переконана, що цей день потрібен саме для того, щоб у черговий раз привернути увагу суспільства до людей поруч, які повинні мати такі ж права та жити повноцінним життям. Я впевнена, що досягнення результатів можливе тільки у співпраці органів державної влади, органів місцевого самоврядування і громадського сектору, який сьогодні представляє Українське товариство сліпих у Вінницькій області, а також первинні організації. Саме завдяки вашій активній позиції ми разом рухаємося далі для того, щоб мати доступність у повному обсязі, зокрема, інформаційну, архітектурну, транспортну. Важливо, щоб незрячі і слабозорі люди мали можливість працювати та отримувати гідну заробітну плату. Варто сказати, що потенціал у таких людей надзвичайно великий».

Звернувшись зі словами вдячності, директор профільного департаменту вручила активним учасникам Українського товариства сліпих у Вінницькій області Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради з грошовими винагородами.

Присутніх також привітала директор департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова. Від профільного департаменту Вінницької міської ради було вручено Подяку громадській організації «Вінницька територіальна первинна організація Українського товариства сліпих» в особі керівника Віктора Зелінського.

– 13 листопада у всьому світі відзначають Міжнародний день сліпих. До речі, сьогодні також Всесвітній день доброти. – підкреслив, виступаючи перед присутніми, голова обласної організації УТОС Борис Перепеличний. – На мою думку, це досить символічно. У цей день ми зібралися для того, щоб відзначити тих, хто своєю працею, громадською діяльністю надихає нас на благородні вчинки. А також, щоб поспілкуватися, продемонструвати свої таланти».

У свою чергу, директор ПОГ «Вінницьке УВП УТОС» Костянтин Ільніцький також подякував усім тим, хто допомагає тим людям, які мають інвалідність по зору. Під час урочистостей Костянтин Ільніцький вручив присутнім Подяки від УТОСу.

На завершення зустрічі присутні мали можливість почути вірші, пісня та музичні композиції від активних вінничан, що навіть із вадами зору працюють, виховують дітей та знаходять час та сили на творчість…