До цього на місці «інопланетного мисливця» стояла статуя вуличного музиканта. Його, до речі, не забули, а перенесли на ганок кафе «Камелот».

Щоправда, цього разу встановлення скульптури обійшлося без загального свята. Обмежилися тільки невеличким феєрверком. Загрозливого на вигляд Хижака подарували місцевому пабу на річницю, а виконали її на замовлення  Валерій Трунов, відомий у Жмеринці митець-винахідник та його напарник Сергій Липецький — творчий тандем «Mad Welders». (Про цю подію розповіло видання zhmerynka.city

Двоє митців вже давно дають друге дихання непотрібному залізяччю, виготовляючи цікаві скульптури у стилі техно-арт та метал-арт. Але раніше вони виготовляли невеличкі фігурки і завжди мріяли про повномасштабність. Хижак став втіленням їхніх мрій!

«Цей стиль дуже брутальний», – розповідає Валерій: «Адже в ньому багато металу. Якась гламурна лялька не вийде, тому сам стиль передбачає таких персонажів. До того ж мені такі персонажі дуже подобаються».

На виготовлення шедевру сучасного мистецтва в автора пішло близько двох місяців роботи, для цього він використовув процеси холодної ковки, різки та варіння металу. Лати, шолом – це все вибито із листового металу. Взагалі власноруч виготовлено 70-80 відсотків усього, а все інше – це металобрухт, – розповідає хлопець.

Цілком ймовірно, що у Жмеринці і далі з’являтимуться незвичайні скульптурні ідеї.

Ілона ВАЛЬТЕР