Ця перша із 50 у місті «розумна» зупинка одразу викликала жвавий інтерес городян і її фото миттєво з’явились в соціальних мережах. Адже пасажирам одразу стало зрозуміло за скільки хвилин прибуде на зупинку їхній тролейбус, трамвай чи автобус…

– Ми уважно вивчали системи «розумних» зупинок в містах Європи і Вінниця отримає найсучасніші комплекси в кольорі та за технічними характеристиками. Це перше тестування «розумної» зупинки із кольоровим табло, де вже видно графік руху громадського транспорту. Разом із підрядником випробовуємо шрифт, розмір, яскравість тексту та позначок… Адже  повідомлення табло пасажир має бачити на відстані до 25 метрів. Звісно, ще будуть відпрацьовані каналу зв’язку он-лайні. Бо всі трамваї, тролейбуси, автобуси і маршрутні таксі в системі будуть подавати онлайн інформацію про свій рух та час час прибуття на конкретну зупинку», – розповіла журналісту керівник КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна. – Також тут буде застосований антивандальний захист і кожна «розумна» зупинка буде моніторитись системою відеостеження.

За словами керівника «Вінницякарсервіс» тестування і синхронізація із GPS-датчиками у тролейбусах і трамваях цієї «розумної» зупинки триватиме до Нового року:

– Загалом в планах 50 зупинок по всій Вінниці. Розпочнемо мостах перш за все із головних трамвайних маршрутів. А на цьому табло інформація про рух тролейбусів буде налаштовуватись до Нового року. Далі підключимо графік руху маршрутних таксі. Адже 77% маршруток вже мають відповідне обладнанням», – запевнила керівник КП «Вінницякартсервіс».