Адже осінь повноцінно вступила в свої права із дощами, туманами, зниження температури… А підсумки сезону муніципального велопрокату Вінниці озвучив на зустрічі із Послом Швейцарії в Україні Клодом Вільдом відповідальний за розвиток велоінфраструктури ВМР Андрій Сорокін.

– Головна складова швейцарського велопроекту у Вінниці – це муніципальний прокат велосипедів. 15 станцій та 120 велосипедів уже стали успішними для міста та серед його гостей, – зазначив Сорокін. – Цього сезону було 27 332 оренди! Це свідчить, що велосипед стає частиною громадського транспорту міста, як це і задумувалось перед його відкриттям! Також ми вже маємо 14170 користувачів!

Андрій Сорокін

А рекордним днем цього року стало 12 травня, коли у місті 433 рази орендували прокатні велосипеди!

Також за словами Андрія Сорокіна, відповідального за розвиток вело інфраструктури ВМР, «по місту було встановлено 36 велопарковок загального користування на 10 стійок кожна. 17 із них – критого типу і біля закладів освіти. Та 19 відкритих біля адмінбудівель, лікарень та спорт закладів. Цього року по місту з’явились вело-СТО, де можна самому усунути мінімальні технічні проблеми велосипеда. В рамках покращення велоінфраструктури міста та безпеки власників велосипедів на вулицях Вінниці в тестовому режимі запущена вело школа, яка в 2020-му буде працювати на повну потужність.

Також Андрій Сорокін окремо нагадав про велопарковку для працівників міськради. Тут є 40 велосипедів – 32 звичайних і 8 – електричних.

На це Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Клод Вільд зауважив, що «заздрить Вінниці та вінничанам, де городяни можуть комфортно їздити на роботу чи прогулюватись містом на велосипеді. Бо ми живемо у Києві і бачимо, що для безпечного і зручного пересування по столиці немає умов… І приклад вашого голови ОДА, який вільно викладає фото про власні велорейди свідчить, що велосипед справді прижився у Вінниці.»