Більше того, відстояли своє право на зміну релігійної приналежності в суді, і на храм, і на землю теж. Здавалося б, жодних запитань не мало виникати. Але раптом їх запросили до поліції… Тому здивуванню і обуренню парафіян ПЦУ не було меж! Справа Салецького набуває все більшого розмаху…

– Ми свої збори знімали на відео, і можемо з великою впевненістю сказати, що жодних порушень там не було. Все відбувалося дуже прозоро і відкрито — розповідає голова релігійної громади Катерина Бажура – За ПЦУ тоді проголосувало 230 людей. Три десятки прихильників московського патріархату демонстративно покинули зібрання. А тепер, виходить, що все було незаконно? Нас сьогодні шестеро. Інших теж викликатимуть. Ми прийшли сюди без адвоката, тому жодних показів та свідчень давати не збираємося.

– Вже минуло півтори години, як у кабінеті слідчого Сергія Лупула, котрий виконує доручення вінницької слідчої Світлани Воронової перебуває Тетяна Демко, – розповідає депутат районної ради Василь Кізка, до якого звернулися мешканці Великої Кісниці — Складається враження, що з неї “витискують” потрібні свідчення. Коли ми почали обурюватися, слідчий заявив: “Буду тримати, скільки захочу!” А це вже протизаконно — утримувати людину так довго!

Розгнівані люди звернулися до начальника райвідділу поліції Ярослава Марченка.

– Слідчий не може відпустити її, поки не задасть всі потрібні запитання — відмовив він — Якщо щось не влаштовує — викликайте адвоката. А повістки ми можемо переписати і на інший час…

Для мешканців Великої Кісниці очевидно одне — таким чином з них хочуть здобути потрібні покази про нібито незаконність зборів. Як розгортатимуться події — побачимо згодом.