– У понеділок наш односелець вирубував кущі біля сіль­ського клубу. В купі опалого листя побачив підозрілий брудний рюкзак. Звідти стирчали набої. Ми з повідомлень поліції дізнались, що там знайшли набої та смертельно небезпечну вибухівку! А десь за сто метрів від цього місця наша сільська школа-дев’ятирічка! Там вчаться 53 дитини, — розповіли місцеві мешканці. — Не дай Боже, діти раніше б знайшли ці набої та вибухівку та почали нею гратись! Оскільки є набої, десь повинна бути захована зброя! Кажуть, що ця знахідка вже там пролежала довгенько. Наше село невеличке, тому ми в шоці від негідників, які кинули цю вибухівку поблизу школи!

Знайдена граната
Знайдені набої

– Поліцейські оточили місце знахідки, не підпускаючи туди сторонніх. Ми викликали експертів-вибухотехніків. У рюкзаку вибухотехніки виявили протипіхотну міну МОН 50 направленої дії, три гранати Ф-1 із запалами до них та ще близько 2 000 набоїв різного калібру до стрілецької зброї. Експерти забрали знахідку на дослідження. Зовні було видно, що частина набоїв — холості. Решта патронів, гранати та міна — скоріш за все, бойові! Це сучасні боєприпаси, — повідомив начальник Липовецького відділення поліції Павло Дармограй. — Наші слідчі відкрили кримінальне провадження. Шукаємо людину або людей, які кинули ці боєприпаси посеред села!

Чи готувався тут теракт із залученням диверсійної групи чи диверсанта-одинака? А може, це просто хтось підкинув зброю, привезену із зони АТО – з’ясувати це завдання слідчих.