До редакції газети надійшов лист від читачів з Томашпільського району, в яких викликала резонанс публікація від 6 листопада 2019 року «Брат українофоба претендує на голову РДА». Ось що вони пишуть:

«Звертаються до вас небайдужі активісти, патріоти України та ті, кому болить те, що відбувається в нашій державі. Шкода, що після історичних подій на Майдані, коли, здавалось би, відроджується все українське і воскресає сама Україна, втрачаються віра і надія в майбутнє. В опублікованому листі наших громадських активістів «Брат українофоба …» описано, що брат претендента на голову Томашпільської РДА є політологом проросійської партії, українофобом та активним учасником телепередач на пропутінських російських телеканалах.

Коментар редакції до слів громадських активістів, що кандидати не повинні відповідати за репутацію своїх рідних, можливо, в деякій мірі правдиві, але не в цьому випадку. Справа в тому, що й сам Віталій Годний, кандидат на державницьку посаду, в душі, на нашу думку, також є українофобом. В найважчі для України часи, коли розпочиналися криваві події на Майдані, а потім і військові дії на Сході, ця особа пов’язала георгіївську стрічку на власному авто та зухвало роз’їжджала так не один місяць. До того ж, агресивно реагував на будь-які зауваження з цього приводу. Також він висловлювався, що лише російські війська можуть навести лад в Україні.

Активний член Партії регіонів, палкий прихильник діяльності Януковича. Як і його брат, підтримував ідею збройного розгону Майдану. Але не тільки брати, а й уся їхня родина має антиукраїнські настрої.

Незважаючи на те, що Віталій Годний є заступником селищного голови, «руський, варварський, загарбницький мір» з нього не вийшов! Тому доцільно додати до минулих слів томашпільських активістів, які характеризують соратника Медведчука — брата — але й Віталія. Ввважаємо, що його позиція несе загрозу всьому українському і патріотичному. А разом з тим так гарно красувався на співбесіді з головою Вінницької ОДА.

Тому надіємося, що з таких правдивих публікацій читачі дізнаються не тільки про «заслуги» брата, але й про темні сторінки з життя самого кандидата».

Ось як прокоментував дані звинувачення сам Віталій Годний, до якого, згідно з нормами демократичної журналістики, ми звернулись:

– Впевнений, що до цього листа причетні «жіночки» із районної ради та адміністрації, які займають керівні посади. Це вони злякались, що мене можуть призначити головою РДА й я розпочну перевірку їхньої діяльності, бо є багато запитань. Але хай заспокояться — я забрав документи на кандидата в голови РДА, бо селище мале, втомився від цих цькувань, адже є публічною людиною. Мені головне — щоб люди добре жили й мене поважала основна маса людей, — каже Віталій Годний. — Свого часу, коли почався Майдан, я написав заяву за власним бажанням, бо працював у адміністрації.

Але потім мені запропонували нову роботу. Працюю першим заступником голови ОТГ. Щодо георгіївських стрічок, то це хвороба тих, хто це пише. Так, в мене така була, але до Майдану, після сумнозвісних подій я її забрав з машини. Дісталась від дідуся, який отримав медаль «За відвагу» за визволення Берліна. В мене досі вдома є багато нагород родича, на яких теж георгіївські стрічки.

Я взагалі аполітична людина, жодного разу не брав участі в Майданах чи Антимайданах. Щодо Партії регіонів, то тоді всі, хто працював у адміністрації, були її членами по списку. А стосовно партійних квитків — їх і близько не було. Після 2013 р. у жодній партії не перебуваю.

Сергій Годний — це мій рідний брат, він політолог, й у нього є різні думки. Він із соратниками думає, яким може бути вихід із війни та результат. Чесно кажучи, я був проти його поїздки на телешоу у Москву, в нас навіть були неодноразові сутички.

Справа в тому, що це він не перший раз там був, хай переглянуть інші рази, як він патріотично виступав, коли його ледве зі студії не виводили. Те, що він українофоб, вирвали з контексту. Якщо, не дай Бог, прийде Путін, ми з братом першими станемо на захист України.

Зазначимо, що Сергія Годного добре знають на Він­ниччині. Свого часу він був прес-секретарем обласної прокуратури. Далі працював на телеканалі «ВДТ», очолював ГО «Голос народу», яку пов’язують із Віктором Маліновським. Після розлучення переїхав до Києва.

Віталіна Трудько