Кажуть, що президія надала згоду на передачу землі, але чомусь питання гальмує Верховна Рада. Обурені чоловіки у камуфляжі зібрались біля Держгеокадастру у Вінницькій області та перекрили дорогу. Патрульна по­ліція розвертала водіїв. Через годину бійці роз­бло­кували рух.

– Я з самого початку війни без жод­них вагань пі­шов служити. Спочатку у «Золотих воротах», тоді в «Айдарі». Пройшов горнило війни, маю другу групу інва­лідності, пов’язану із захистом Батьківщини, переніс чотири операції, реанімації, хворію цукровим діабетом. А тепер з побратимами ми ще маємо боротись за те, що повинні отримати. Ще 5 років тому Уладівська дослідна станція та Академія аграрних наук погодили виділити 300 га землі приблизно для 200 бійців АТО. Але питання в тому, що Держгеокадастр у Він­ницькій області це все гальмує, мовляв, президія дала нечітке рішення. Але як так може бути!? Крім того, саме ця інстанція повинна подати документи на затвердження до Верховної Ради, але весь час годують обі­цянками. Ми вже самі підготували пакет документів для Держгеокадастру, хай тільки дороблять необхідне, відправлять на Кабмін, а звідти на Верховну Раду. Й ми отримаємо землю. Саме тому в нас урвався терпець й ми перекрили трасу. Я оголосив голодування, — каже ветеран АТО з Уладівського Олег Оводов. – До нас вийшов заступник керівника, який наступного разу пообіцяв звести з очільником та замом губернатора для вирішення питання. Будуть перевіряти документи на землю, укомплектацію та вивчатимуть питання.

У коментарі місцеві посадовці повідомили нам, що ще кілька років тому звертались до Академії аграрних наук, Верховної Ради та Кабміну, де просили 1000 га землі для бійців з міста та району. Втім, чому до цих пір питання не вдалось вирішити — не розуміють. Особливо воно проблемне саме по Калинівці, де кілька військових частин, у сіль­ській місцевості ситуація краща.

Віталіна Трудько