«Наш голова Козинецької сільради сказав, що коштів немає на освітлення двох вулиць у Пеньківці — і крапка!

Як відрізав! Вже 4 роки немає тих коштів. Ми поскаржились у Вінницьку ОДА, але відповідь отримали з Липовецької РДА, мовляв, цим питанням займаються місцеві органи влади.

А що ж місцеві органи роблять? У 2018-му у бюджет сільради були закладені кошти на вуличне освітлення, але їх використали на шкільні тренажери. Яка точно сума була витрачена — ми не знаємо.

У ХХІ столітті ми живемо, як сто років тому, мов на хуторі: вулиці темні, дорога вщент розбита. А село наше всього за 22 км від обласного центру, тут проживають багатодітні сім’ї, пенсіонери, сімейний лікар.

Кошти в сільраді, по всьому видно, є, бо паркан, яким огороджують її територію, явно недешевий! А от відповідальність у місцевих органів влади відсутня, бо скільки можна обіцяти те світло і нічого не робити?»

Відповідь на цю скаргу від громади села Пеньківка дав сільський голова Віктор Петрюк.

– Дорогу у Пеньківку ми висипали, а освітлення дійсно не зробили. Чому? Тому що у Козинецьку сільську раду входять села Козинці, Коханівка, Кобильне і Пеньківка, загальна протяжність вулиць, які потребують освітлення, складає більше 40 км. Сільрада ухвалила рішення про поетапне виконання робіт, до кінця 2019-го року ми повинні завершити освітлення центральної вулиці Коханівки. З коштами у нас напруга, тому що бюджет сільської ради утримує ФАП, будинок культури, бібліотеку та ін. Отже, на вулицях Пеньківки ми обов’язково зробимо освітлення у 2020-му році. Строк — не пізніше другого кварталу, — пообіцяв Віктор Петрюк.

Редакція «33-го каналу» триматиме це питання на контролі.