– Якщо рахувати у кілометражі, то зроблено 6,5 км, а по площі — 32 500 кв. м, — повідомив Олександр Щьов, заступник міського голови Калинівки, відповідаючи на скаргу «Дороги у Калинівці – з ямами і калюжами» («33-й канал», №4). — Більше того, ми переходимо на співфінансування, а далі переводимо на свій баланс дороги Могилів-Подільський – Житомир і Стара Гута-Калинівка-Турбів. Хіба ми могли б це зробити, якби у нас були «дороги з ямами і калюжами»? Асфальтування доріг у місті закінчено, зараз взялись за тротуари і прибудинкові території. Але у розмовах з калинівчанами «виплив» і деякий негатив.

– Коли проводили газопровід до нового будинку, дорогу перерили і канаву частково засипали. Будівництво триває, а ми чекаємо, поки відремонтують цей відрізок шляху, — сказала Катерина Анатоліївна з вул. Князя Володимира.

Жанна Квятківська, головний спеціаліст Калинівської міськради, продемонструвала електронну систему закупівель, звіти і річні плани, оплату виконаних робіт тощо.

Що стосується сміттєпереробного підприємства, то його конвеєри працюють повним ходом.

– Чаша збору сміття встелена фільтраційною плівкою, яка не дає фільтрату просочуватись і отруювати грунтові води, — пояснив Максим Магла, завідувач сміттєсортувальної станції. — Слідкуємо за чистотою, навіть машини для збору сміття дезінфікують колеса, проїжджаючи через хлорний розчин.

Згадані у скарзі ЛЕД-лампи освітлюють дороги Калинівки, міський сквер облаштований, а колесо огляду дійсно здане на металобрухт, тільки 22 роки тому, у 1997-му.