Людина просто «скинула» гранату, бо під час здачі в поліцію на нього б відкрили «кримінал» та мінімум пів року перевіряли все до останньої нитки, — розповів про надзвичайну пригоду 5 листопада на своєму робочому місці фронтовик Андрій Грачов. — У мене це вже третій випадок із бойовою зброєю за останніх два тижні… На руках нині багато чого небезпечного, але добровільно здавати ніхто не хоче через «гемор» із процедурою оформлення. Я одразу викрутив запал і набрав «102» — приїхали поліція та вибухо­технічна служба… Із «Книжки» вивели всіх пра­цівників та відвідувачів 1-го поверху. За процедурою ми передали гранату правоохоронцям…

– Що приносили перед гранатою?

– Спершу вдова нашого побратима знайшла в себе у сараї дуже серйозну «штуку»… Ми приїхали до неї, викликали поліцію та вивезли той «сюрприз»… А перед тим пара хлопців принесла прямо на стіл бойові набої, ракетницю — цілий набір «диверсанта». Чому не несуть в поліцію? Бо там відкривають кримінальне провадження за фактом і воно висить на тобі в разі здачі зброї довгий час… Фактично, ти можеш зіпсувати собі репутацію та долю, якщо знайдеш «замащену» в криміналі зброю та здаси її… Бо одразу потрапиш в коло пі­дозрілих. То­му несуть у від­діл у справах атовців все це «відлуння війни»… Дякую, що ви нам довіряєте!

Офіційно повідомляється, що «близько 13.45 на спецлінію поліції 102 надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік приніс у один з кабінетів «Книжки» гранату».

Поліція встановлює особу правопорушника і звертається з проханням до громадян, які володіють будь-якою інформацією, яка допоможе встановити особу чоловіка, повідомляти за тел. (0432) 59-40-99 або 102.

Сергій Годун