Майже пів року, як родина Петренків із Погребища почорніла від горя. Життя їхньої доньки Тетяни обірвала аварія. Болю додає й те, що за кермом автівки був нетверезий хлопець, з яким два місяці, як зустрічалась. Батьки підозрюють, що він може уникнути відповідальності. Тому свою версію розповіли нашому виданню.

– Таня була нашою єдиною донькою та втіхою. Після закінчення аграрного університету працювала в місцевій газовій конторі.. За професіоналізм та комунікабельність її дуже любили й поважали люди. Останні два місяці перед трагедією донька зустрічалась із Олександром, який родом з Гопчиці та працював поліцейським у Києві. Про стосунки ми з дружиною знали, адже Тетяна нам довіряла і завжди ділилась секретами. Того травневого вечора я забрав Тетяну з роботи й ми поїхали додому. Невдовзі вона стала кудись збиратись. Коли поцікавився, відповіла, що за нею приїхав кавалер й повезе до своїх кумів.

Чесно кажучи, я не хотів її відпускати, бо донька натякнула, що хлопець нетверезий, раніше він теж навідувався у такому стані. Тетяна його жаліла, — із сумом розповідає батько загиблої Володимир Петренко. – Наскіль­ки мені відомо, компанія відпочивала біля водойми й не обій­шлось без алкоголю. Всі присутні вирішили повертатись по домівках берегом, щоб не виїжджати на трасу. Тільки Олександр чомусь не захотів так. На переднє пасажирське сидіння він посадив Вікторію й дав їй на руки свого 6-річного похресника. Очевидці казали, що водій на своїй «Skoda Octavia» не їхав, а летів зі швидкістю приблизно 140 кілометрів.

Далі опинився на зустрічній смузі й замість того, щоб уникнути зіткнення, вдарив тим боком, де була наша донька, іншу машину. Після того його машину відкинуло у стовп та паркан. Дитині переламало руки й ноги, акумулятором випалило очі: на одне він не бачить, на інше — тільки на 40%. Тетяна лежала без свідомості у травмах, і, ймовірно, саме завдяки їй хлопчик вижив. Тим часом водій, на якому було лиш кілька подряпин, більше турбувався за свою автівку й відразу став жалітись матері, що розбив її.

Спочатку у його крові було 2,4 проміле, потім вже 2. Не здивуємось, що скоро з нього зроблять тверезого. З місця ава­рії доньку забрали до реанімації, там через добу вона померла. Лі­карі після розтину повідомили, що на Тані місця живого не було, ні один орган не був придатним до життя, голова відірвана…

Тетяна любила життя

Поховали Тетяну Бедрак у весільній сукні та з короваєм у рідному Погребищі. Був там і горе-водій Олександр, з яким зустрічались. Та після того молодик зник й жодного разу не зателефонував родині, не попросив вибачення. Нині він знаходиться під домашнім арештом до 6 грудня.

– Танюшка тиждень не дожила до 29-річчя. Все нагадує про нашу дорогу донечку, ми вже виплакали море сліз, — додає мама Валентина. — Навіть не знаю, де знайти сили, аби пережити це горе…

У пресслужбі Державного бюро розслідувань повідомили, що на початку жовтня повідомили про підозру у скоєнні смертельної ДТП по­ліцейському-водію. Він дійсно поліцейський у званні сержанта. Працював у секторі логістики та матеріально-технічного забезпечення Святошинського управління поліції у Києві.

За офіційною інформацією, правоохоронець у стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи за кермом автомобіля марки «Skoda Octavia», здійснив виїзд на зустрічну смугу, де скоїв зіткнення з автомобілем «Audi 80». У результаті ДТП троє потерпілих отримали численні травми та були доправлені до лікарні, одна померла. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Вінницької області. Мова йде про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпі­лого. У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Рідні та близькі загиблої дівчини з такою кваліфікацією справи не згодні.

– Чому Олександр повернув саме туди, де була Таня з дитиною? Хіба це не навмисне вбивство, якщо ти тікаєш в лівий бік, зумисне наражаєш пасажира — щоб врятувати власне життя?! Усвідомлюючи, що там дівчина і дитина, яку ти навіть не мав права садити на перший ряд, навіть на руки? Але тепер водій запевняє всіх, що найме хороших адвокатів й справу вирішать на його користь. Є підозра, що зроблять крайнім іншого кермувальника. Але ми будемо боротись до останнього й просимо небайдужих нас підтримати.

Віталіна Трудько