Пов’язано воно із появою сучасного поля на стадіоні Палацу дітей та юнацтва, де тренуються «темпівці». Саме на цій арені відбувається започаткована цього літа серія всеукраїнських турнірів «New Stars». Не дивно, що кількість юних футболістів у Палаці стрімко зростає. Про це розповідає старший тренер футбольного клубу «Темп» Дмитро Маліновский та його колеги.

– Провідні команди «Темпу» завершили перше коло ДЮФЛ України (перша ліга) серед юнаків U-17 (до 17 років) і U-15.

– На жаль, через зміну тренера наша молодша команда виступає дещо гірше, ніж торік. Зараз команду юнаків U-15 очолив мій вихованець Василь Петрик. Сподіваємося, що він змінить малюнок гри на краще, – пояснює Дмитро Маліновский. – Майбутні випускники «Темпу» (U-17) грають у дуже важкій групі – проти команд спортінтернатів і ліцейних класів, де збирають обдарованих дітей із цілих регіонів.

– Водночас «Темп» провалив лише матч із житомирським «Поліссям», а в останніх турах почав набирати очки. Дуже важливо, що виступи обох наших команд в ДЮФЛ України відбуваються за підтримки меценатів із «Домашнього маркету». Також дякуємо за сприяння директору Палацу дітей та юнацтва Світлані Мусійчук і міській федерації футболу (за підтримку наших турнірів «New Stars»), – продовжує старший тренер ФК «Темп».

У «Темпі» звертають увагу не лише на спортивні результати, але й на естетику гри, яка має радувати глядачів. Приміром, супергол в матчі ДЮФЛ України проти «Вереса» (Рівне) провів Дмитро Адамчук. «Темпівець» забив зльоту через себе у ближню дев’ятку! Вражені гості не одразу прийшли до тями і швидко пропустили ще. На жаль, матч завершився із рахунком 3:3.

Дмитро Маліновский разом із однодумцями планує проводити Всеукраїнські змагання «New Stars».цілий рік, починаючи із середини січня. Для цього в найближчий час у спортшколі збираються придбати техніку для розчистки поля від снігу.

В минулому сезоні «темпівці» виступали й в престижному чемпіонаті України U-19. Наразі там грає лише об’єднана вінницька збірна під славетним брендом «Нива».

– Краще, щоб у чемпіонаті України U-19 грала одна сильна збірна із Вінниці, ніж кілька менш потужних. Недарма «Нива-2» після першого кола посідає чільне місце в групі чемпіонаті України. За неї виступають одразу чотири випускники «Темпу», – зауважив Дмитро Маліновский

Наразі в школі «Темп» працюють шість тренерів. У них займаються близько 650 дітей!

Валентина Лісова