Загалом адвокати обленерго згадували про борг в 62 мільйони, 10 із яких водоканал вже сплатив за угодою від 29 грудня минулого року … А коли перестав платити, то енергетики пішли до суду! І водоканал подав зустрічний позов про кабальну умови реструктуризацію мільйонних боргів. Тому це конфлікт у Вінниці між двома монополістами триває!

Тому до судді Ольги Спетанівни Нешик в господарському суді в справі Вінницяобленерго проти Водоканалу сьогодні така увага і аншлаг із ЗМІ!

Бо вчора представник обласного водоканалу – адвокат Юрій Зажирко двічі заявляв відвід судді Ользі Нешик – доньці того самого Нешика!

Але Ольга Степанівна відвід не взяла…

І сьогодні в суді спробувала не дати знімати себе та робити фото облич решту учасників процессу! Бо так їй хотілось…

– Не даю згоду на фото і зйомку обличчя! – сьогодні нас здивувала своєю скромністю суддя Ольга Степанівна Нешик у Вінниці в господарській справі обленерго проти водоканалу…

– Але ми будемо знімати і без вашої згоди, бо ви на роботі, а не на показі мод на характер! – відповіли журналісти Слузі Феміди.

Можливо, судді було некомфортно, що за її роботою в резонансній справі між двома монополістами, які вже допекли Вінницю своїм конфліктом, нарешті є преса? Хоча сьогодні у місті мало хто симпатизує обленерго чи водоканалу…

І вже за годину слухання резонансної справи стало відомо, як водоканал заявив зустрічний позов до енергетиків! І чому йому відмовили? І скільки насправді Вінницяоблводоканал завинив Віннцяобленерго?

То хто ж тут «крайній» чи гірший для вінничан – обленерго чи водоканал? Чи давно варто націоналізувати першого і забрати у власність міста – другого?

– Я покинув вчора засідання суду, бо в ньому явно були готові до незаконних рішень. Якщо сьогодні суддя Нешик прийме рішення на користь обленерго по цій сумі ми будемо оскаржувати це рішення в законний спосіб, – заявив представник інтересів Вінницяоблводоканалу в суді Юрій Зажирко. – Ця угода про виплату боргу є вкрай невигідною і кабальною для водоканалу, але в кінці 2018-го її уклали, щоб не залишити місто без води. І міська та обласна ради гарантували, що водоканал віддасть борги через їх реструктуризацію. Але обленерго не вірить, нарахувало одну їм зрозумілу суму боргу і вимагає її до 28 грудня – дати закінчення угоди між підприємствами…