Cвинячу голову до обленерго принесли активісти. ВОЕ чинить «свинство» у Вінниці з відключками.

За енергетичне «свинство» в обласному центрі активісти нацдружин у понеділок вимагали звільнити ке­рівника АТ «Вінницяобленерго»! А тому принесли під прохідну підприємства-монополіста свинячу голову, фаєри та плакат «Поліщука за грати!» Але вибачень від директора обленерго перед громадою Вінниці за відключення струму хлопці в камуфляжі не почули і пішли напролом «в гості» до Андрія По­ліщука…

У цей момент «дружинників» перепинила полі­ція та заблокувала прохідну… Тому в поне­ділок тут відбулось кілька сутичок і активісти на чолі із Андрієм Вербецьким таки повішали на воротах «Вінницяобленерго» свинячу голову. І в ці хвилини навіть відбулись короткі перемовини із керівництвом підприємства, яке захищало директора і скаржилось на «нецивілізований» плакат із написом «Поліщука за грати!»

– Пан Поліщук тероризує все місто постійними відключеннями світла водоканалу. Попередні наші вимоги були публічним вибаченням за свої дії та припинення даного терору. Директор підприємства так і не вибачився перед громадянами Вінниці. Він є так званим «народним обранцем», оскільки є депутатом обласної ради і замість від­стоювання ін­тересів народу тримає звичайних людей у заручниках власних бізнес-інтересів.

Пан Поліщук не тільки не вибачився перед народом і не розкаявся в своїх діях, він перейшов межу людяності, зробивши ганебний вчинок, про який всі згодом дізнаються…

– Наші вимоги — звільнення Поліщука Андрія та позбавлення його мандата депутата обласної ради! — зазначив представник нац­дружин Андрій Вербецький. — Бо у нас є інформація, що криміналітету у Він­ниці хотіли замовити побиття наших активістів! Правда це чи ні — ми почути від Полі­щука не можемо — він буцімто весь час у відрядженнях, за словами підлеглих. Тому сьогодні ми поїдемо під його маєток у Шкуринці, щоб особисто зустрітись із керівником обленерго.

Цього ж дня стало відомо, що «Вінницяобленерго» позивається до комунального водоканалу за мільйонні борги…

– Я покинув вчора засідання суду, бо в ньому явно були готові до незаконних рішень. Якщо сьогодні суддя Нешик прийме рі­шення на користь обленерго по цій сумі, ми будемо оскаржувати це рішення в законний спосіб, – заявив представник «Вінницяоблводоканалу» в суді Юрій Зажирко. – Ця угода про виплату боргу є вкрай невигідною і кабальною для водоканалу, але в кінці 2018-го її уклали, щоб не залишити місто без води.

Уже наступного дня після свинячої голови на воротах обленерго без струму раптом опинилась половина мікро­райо­ну Вишенька із державними установами, тисячами квартир і редакцією «33-го каналу»… Невже це помста місту за жорстку реакцію на енергорекет?

Коли верстався номер газети, стало відомо, що в суді з «Водоканалу» вимагають 27 із 52 мільйонів боргу.

Фото Сергія ХІМІЧА