14 листопада під Офісом президента відбувся пікет, де залізничники вимагали підвищення зарплат та скасування реформи, скорочення.

Відомо, що з нашої області були представники з Козятина та Вапнярки. Люди тримали у руках плакати «Кравцова у відставку», «Укрзалізниця — не корова».

– Київщина, Вінниччина, Хмельниччина: локомотиви горять, бо вже по кілька разів повністю відпрацювали свій ресурс. Машиністи подекуди навіть бояться сідати в такий транспорт. Перша наша вимога — підняття зарплати. Друге — тяжкі умови праці. На 30% станцій відсутні туалети, наприклад. І третє — скорочення, яке вже зараз відбувається. Підприємство хочуть розділити на три частини: транспортну, вантажну і пасажирську, дві з яких готові віддати під приватизацію, — кажуть представники вільної профспілки залізничників України Козятинської дирекції залізничних перевезень Південно-Західної залізниці. — Ми налаштовані рішуче. Якщо влада не виконає вимоги, готові організувати загальнонаціональний протест, який паралізує вантажні та пасажирські перевезення в країні.

Зрештою, влада пікетників почула, представників профспілки запросили до Офісу президента на переговори. Керівництво УЗ пообіцяло, що звернеться до парламенту і до Кабміну, щоб залучити профспілки до процесу реформи. Аби було враховано інтереси працівників галузі.

– Два роки тому ми вже проводили «італійський страйк», тоді проблеми з вантажним транспортним сполученням виникли у багатьох містах, підприємства втратили більше двох мільярдів гривень. Якщо доведуть — повторимо! – кажуть вінницькі залізничники.

Віталіна Володимирова