Наша Софійка народилася 21 липня 2013 року у невеличкому містечку Ямпіль.

Вже з народження лікарі поставили діагноз дівчинці — тромбоцитопенія пурпура (низька кількість тромбоцитів). Перші роки життя Софійка провела у різних лікарнях. Медичні установи стали для нас рідними домівками. Лише останній час вдалося пережити за межами лікарняних палат.

А нещодавно Софійці стало гірше і ми потрапили до реанімації. Наступного дня нас забрали до Вінницької обласної лікарні, звідти — в Охматдит. Там її аналізи переправили до Америки, і тамтешні лікарі виявили у нашої дівчинки мутацію генів. Їй потрібна пересадка кісткового мозку від нерідного донора. На жаль, в Україні такі операції не роблять. Єдина можливість курації цього клінічного випадку з радикальною метою (одужання) — проведення алогенної ТКМ від НLА ідентичного неродинного донора у спеціалізованій клініці за кордоном.

На наші благання відгукнулася ізраїльська клініка, яка виставила рахунок за лікування у 219 237 доларів. Для нашої сім’ї така сума просто космічна, і самотужки ми її не можемо зібрати. На сьогодні вдалося зібрати всього 2242 доларів. Тому змушені звертатися до всіх небайдужих людей допомогти у нашій біді.

Софійка так хоче жити, вона дуже весела, кмітлива, життєрадісна дівчинка, яка мріє піти у перший клас і навчатися, як усі діти. Та натомість має діагноз: спадкова амегакаріоцитарна тромбоцитопенія (САМТ — ІІ).

Картка ПриватБанку
5168 7574 0001 3860
Алгаш Оксана Вікторівна