У день Архістратига Михаїла в Михайлівцях Мурованокуриловецького району було не просто свято. Сюди, у релігійну громаду села для спільної молитви прибув владика Вінницько-Тульчинської єпархії  архієпископ Михаїл. До цієї громади священослужитель такого високого рангу прибув уперше. І не з порожніми руками. З благословення Блаженнійшого Епіфанія, митрополита Київського і всієї України, архієпископ Михаїл нагородив громаду Михайловець Благословенною грамотою Предстоятеля.

Ця місцева релігійна громада нещодавно прийняла рішення про вихід з підпорядкування московського патріархату та приєдналася до Вінницько-Тульчинської єпархії УПЦ (ПЦУ). Перехід виявився непростим, але наполегливі селяни змогли відстояти свою позицію і храм. У цьому храмі владика звершив святкову Божественну Літургію, відзначивши цією молитвою і день свого тезоіменитства.

– Нам було надзвичайно приємно, що владика Михаїл прийняв наше запрошення і приїхав саме до Михайловець, хоча його запрошували цього дня до Михайлівського золотоверхого собору. Радісно було усім від спілкування з владикою. Говорили про Україну, про наше військо, про віру і незламність — розповідає голова релігійної громади Василь Безпрозваний — Ми дуже готувалися до цього дня, зустрічали високого гостя короваєм. До нас з’їхалися люди з усіх навколишніх сіл! І наші односельці влаштували для всіх великий благодійний обід. Владика Михаїл разом з громадою відзначив і престольне свято, і свій день Ангела. Щиро хочу подякувати підприємцям Миколі Шильвінському, Віктору Горі подружжю Василю та Надії Косаківським, котрі допомогли влаштувати свято для всього села.