Рідні 62-річного вінничанина Петра Кухрівського почали власне розслідування обставин загибелі цивільного працівника поліції на полюванні.

Нагадуємо, що наприкінці вересня тіло чоловіка знайшли у полі у спаленій машині неподалік села Рачків Немирівського району. Поліція припускає нещасний випадок. Втім, рідні категорично не згодні з цією версією.

– Вже є попередній висновок експертів, що на кузові автомобіля знайшли сліди паливно-мастильних матеріалів. Отже, машину облили бензином чи соляркою та підпалили? Але слідчий чомусь не направляв на експертизу рештки згорілого салона «Таврії». З машини чомусь зник замок запалення… Ще на полі біля автівки знайшли пластикову пляшку. Її взяли на експертизу, але хімічне дослідження чомусь не зробили. На полі, де знайшли тіло чоловіка, кукурудза навколо авто вигоріла… Десь 900 метрів посадки згоріло позаду автівки. Наче палаюча машина котилась полем, а від неї й зайнялись рослини. Або її так відштовхали. Розлили пальне з пляшки по землі «стежкою», перед тим як підпалити автівку, та піднесли сірника чи запальничку, — розмірковує вдова Олена Кухрівська. — Палили одночасно зовні та з салону! А пляшку згодом викинули. До речі, є покази місцевих, що стерню до трагедії на цьому полі взагалі не спалювали. Тож пожежа сталась лише від згорілої «Таврії»…

Дружина загиблого вимагає справедливого розслідування

Слідчий пояснював, що машина спалахнула від того, що кукурудзяні стебла потрапили під колеса та спричинили тертя, пішла іскра, й сталась пожежа. Ви спробуйте так підпалити рослини на вологому грунті… Яка має бути тем­пература, щоб автомобіль із людиною згоріли вщент! Про це в один голос кажуть й друзі чоловіка — колишні експерти та «опери» із величезним досвідом роботи! Зми­­ви із залишків рушниці — ствола, затвора – теж не брали. Металографічну експертизу призначили аж 15 жовтня… Хоча вона дуже довготривала та робиться у Києві.

Як я вже розповідала, положення тіла чоловіка — напівлежачи на задньому сидінні – може вказувати лише на вбивство… Але поліція дотримується лише однієї версії — мовляв, мій чоловік напідпитку не впорався з керуванням, спричинив ДТП та пожежу. Версію вбивства чомусь виключають. І чому вони стовідсотково впевнені, що мій чоловік напередодні загибелі був настільким п’яним, що не тямив, що робить?

На самому полі не було слідів автомобіля чоловіка. Він застряг у чималій ямі на краю поля. Сам він точно туди не заїхав. Отже машину туди притягнули та кинули?

Дивно, що місцеві мешканці буцімто нічого не чули та не бачили. Хоча це сталось на високому пагорбі. Неподалік хати. Ще не було пізно. Погода ясна. Селяни не бачили величезного вогнища пожежі? Не чули, як у вогні під дією високої температури вибухали мисливські набої? Не почули десь зо 20 пострілів? Вистрелили навіть два набої у рушниці чоловіка… Заряди влучили у кузов і зробили дві дірки вісімкою. Але по­ліція чомусь допитала місцевих лише за місяць після трагедії. Головне питання: як мій чоловік опинився у цьому «бермудському трикутнику» між Немирівським, Липовецьким та Іллінецьким районами? На віддаленій сільській «грунтовці», подалі від добре знайомих йому шляхів? Є вказівки прокурора від 24 вересня, що необхідно провести слідчі дії, аби встановити маршрут руху автомобіля. Але цього чомусь не зробили.

Друзі Петра Кухрівського теж вірять у версію вбивства…

– Петро гостював у мене… Близько 19-ї години він поїхав до села Воловодівки. Казав, що на ставу є качки. Це відносно недалеко від Ометинців. Він знав цей шлях. Мав вертатись додому до Струтинки Липовецького району. Але вже у неділю сини та дружина сповістили про біду, — розповів Василь Павлович з села Ометинців Немирівського району. — Тож я першим із місцевим лісником поїхали дорогою, як він зазвичай їздив до Воловодівки. Перевіряли знайомі поля, ліси, села. Сліди автівки Петра закінчились неподалік заїзду до лісу. Сини упізнали слід протектора машини тата. Більше слідів від машини ніде не було…

– У ті краї на заробітки на збір яблук приїжджають сотні людей… Саме був яблучний сезон… Чи можуть бути там кримінальники? Чи не зустріли вони Петра випадково десь на лісовій дорозі? Можливо, цей злочин не був вчинений навмисно. Але його точно вчинили ті, хто добре знав цю місцину та знав, як приховати у глушині усі сліди вбивства! — плаче вдова загиблого. — Від горя та безнадії я вимушена була звернутись до екстрасенсів. Фіналістка «Битви екстрасенсів» відразу сказала чітко — це вбивство! І таку фразу: «Твої менти тобі не допоможуть! Бо там замішані високі чини, а це зробив їхній син!» Хтось скаже — дурниці? А я їй вірю. Наш друг, теж експравоохоронець, звернувся із проханням про справедливе розслідування до колеги — ни­нішнього полковника поліції, який добре знає усі обставини трагедії. Але той лише відвертав від нього очі… Чому?

Рідні й близькі Петра Кухрівського звернулись до керівництва обласної поліції. Дружина каже, що справу зараз вивчає слідче управління обласної поліції. Рідні чекають…

У свою чергу, в обласній поліції ситуацію коментують дуже обережно:

– У рамках відкритого кримінального провадження за ст.115 КК про навмисне вбивство призначено ряд експертиз і проводиться розслідування. Результати ми обов’язково прокоментуємо, — повідомила керівник пресслужби Анна Олійник. — Розглядаються усі версії. Слідство схиляється до тієї, що чоловік загинув внаслідок загоряння мотора. Причини загоряння і усі обставини та остаточні висновки будуть зроблені після проведення усіх слідчих дій та експертиз.

А от рідні й близькі дуже просять відгукнутись свідків трагедії або тих, кому щось відомо про її обставини.

Редакція «33-го каналу» висловлює щирі співчуття рідним і близьким Петра Кухрівського.