Росія не зупиниться на окупації Криму і частини Донбасу – агресору потрібен весь південь України. Про це на своїй сторінці в соцмережах повідомив екс-глава МЗС Павло Клімкін.

“Для впливу на Близький Схід, Середземне море і Африку Росії потрібен не тільки Крим, але і весь український південь. РФ буде дуже послідовно працювати над отриманням контролю над ним. Запобігти цьому – одне з наших головних завдань”, – написав Клімкін.

Цієї ж думки дотримується начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак. Він заявив, що Крим Росії потрібен зовсім не як курорт для відпочинку росіян, а як потужна військова база і шлях до панування в Середземному морі. Нагадаємо, так звана “Путінська дуга” ― це території від Придністров’я до Криму, які, за задумом російської влади, мають бути підконтрольними РФ.

“Крим розглядається як потужна російська база, яка повинна “кошмарити” всю Європу і північну Африку, і дати їм, росіянам, можливість панувати вже в Середземному морі. Я не помилився – саме в Середземному морі”, – сказав Хомчак.