Скандальне рішення ухвалили нещодавно депутати обласної ради під час засідання комісії з питань бюджету, фінансів та обласних програм Вінницької облради — підтримати преміювання директора “Вінницяоблводоканалу” Олександра Чернятинського.

Нагадаємо, що саме через величезні борги цього підприємства  перед АТ “Вінницяобленерго” відбувалися відключення потужностей і місто залишалося без води.

На завтра у ТОВ “Енера-Вінниця” вже “презентоване” ще одне відключення через борги. Утім, вже у понеділок зранку на сайті “Вооканалу” з’явилося повідомлення: “«КП «Вінницяоблводоканал» доводить до відома споживачів та ЗМІ інформацію, що станом на 25.11.2019 року питання розрахунків КП «Вінницяоблводоканалу» з ТОВ «Енера Вінниця» за фактично спожиту електричну енергію у жовтні поточного року врегульовано, оплату у 100% обсязі буде здійснено до 26.11.2019 року. Тому, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення будуть надаватись безперебійно, у звичному робочому режимі. Дякуємо за розуміння!».

Варто зазначити, що спілкування між двома монополістами останнім часом відбуваються виключно в ультимативній формі і це аж ніяк не сприяє нормальному життю міста. Та, не зважаючи ні на що, депутати вирішили… підтримати преміювання керівника підприємства-боржника на 40 відсотків від посадового окладу. Це приблизно 18 тисяч гривень. Варто додати, що  Олександр Чернятинський разом з дружиною має у своїй власності більше 419 соток землі в селі Цекинівка Ямпільського району. , та землю у Вінниці. А ще — квартиру у Вінниці, дім у Цекинівці, квартиру у Ямполі і величезний будинок у Вінниці. А на рахунках керівника задекларовано 30 тисяч доларів та 350 тисяч гривень. Нічого скандального у цьому депутати не побачили, відзначивши, що нагородження преміями директорів комунальних підприємств здійснюється згідно чинного законодавства…

Всього комісія розглянула 21 питання порядку денного, де крім цього питання депутати підтримали і звільнення заступника голови ОДА Ігоря Івасюка та директора департаменту освіти та науки ОДА Валодимира Буняка.