WorldSkills (Світові навики) – потужний міжнародний рух, метою якого є підвищення престижу робітничих професій та професійної майстерності. WorldSkills Ukraine ― це відбірковий етап конкурсу в Україні. У Вінниці у кінці листопада у ньому взяли участь 23 заклади професійної освіти Вінниччини і 48 учасників. Конкурс проводився для визначення рівня професійної майстерності молоді та впровадження в систему української освіти найкращих міжнародних стандартів.

Фахові змагання регіонального етапу конкурсу за тематикою “Кондитерське мистецтво, перукарське мистецтво” проходили у ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг»; “Зварювальні роботи” – вище художнє професійно-технічне училище № 5 м. Вінниці; “Кулінарне мистецтво, кладка цегли” – ДНЗ «Вище професійне училище № 7 м. Вінниці»; “Токарні роботи, слюсарні роботи – ДНЗ «Центр професійно-технічної освіти № 1 м. Вінниці»; “Експлуатація та обслуговування залізничного транспорту” – ДПТНЗ «Козятинське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту».

Завдяки конкурсу сотні хлопців та дівчат зарекомендували себе перед роботодавцями і забезпечили собі професійне майбутнє в Україні. А переможці-вінничани поїдуть у Київ, де будуть змагатись на всеукраїнському рівні. Світовий фінал WorldSkills відбудеться у Китаї.