До редакції нашої газети звернулися обурені батьки учнів Вінницької школи-ліцею №7.

«На базі нашого навчального закладу має проводитись великий семінар директорів мистецьких шкіл. Захід гарний, але те, що з учнів почали збирати гроші на проведення цього семінару — обурює! За чутками, вже зібрано 70 тисяч гривень. Не можна завойовувати авторитет і престиж таким чином, за рахунок наших дітей!»

За коментарем ми звернулись до директора цього ліцею.

– Справді, завтра у нас розпочинається всеукраїнський науково-практичний семінар за темою «Реалізація авторської моделі «Національна автентична школа-ліцей» у рамках всеукраїнського експерименту «Авторська школа», — розповідає директор школи-ліцею №7 Олександр Сухомов­ський. — Ми звер­нулися до всіх – і до вчителів, і до батьків: хто може чимось допомогти. Зрештою, так ми робимо завжди, і той, хто може, відгукується. То автобус замовити, то за готель домовитись, то з харчуванням вирішити питання. Але з дітей ніхто нічого не збирає! Такого бути не може. Але, як кажуть, знайдеться хоча б одна баба-яга, котра буде проти…

А захід справді має бути масштабний. До нас приїдуть директори та заступники директорів авторських шкіл України. Всього 70 гостей. Цей захід проводиться від Міністерства освіти та науки і навіть не шкіль­ного, а обласного рівня. І людей справді треба гарно прийняти. Тому нічого дивного, що я звернувся з таким закликом. Ми плануємо провести не лише науково-практичний семінар і ознайомлення з нашим ліцеєм, а й влаштувати урочисту посвяту у ліцеїсти, екскурсію Вінницею, тренінги, дискусії. Крім цього — треба ще подумати про те, як пригощати людей і де їх розмістити.

Ілона ВАЛЬТЕР