Вінницький міський суд визнав винним підполковника поліції, який одержав неправомірну вигоду в розмірі 207 тисяч гривень. Але колишнього правоохоронця не посадили, а лише оштрафували на 25 тисяч 500 гривень! Як так легко він відбився від тюрми?

– У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав, щиро розкаявся та дав показання, які відповідають обставинам, викладеним в обвинувальному акті. Просив суд суворо його не карати, оскільки відповідні висновки для себе зробив.

Прокурор у судовому засіданні наполягав на спрощеному порядку розгляду кримінального провадження та просив визнати чоловіка винним у скоєнні інкримінованого йому злочину та призначити йому покарання у виді штрафу – 17 тисяч гривень», – повідомляє прес-служба Вінницького міського суду.

З урахуванням обставин справи, особи обвинуваченого, який раніше не судимий, визнав свою вину, щиро розкаявся, має на утриманні малолітню дитину, суд дійшов висновку, що виправлення та запобігання вчиненню нових злочинів можливе без ізоляції його від суспільства, а тому слід призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі 25 тисяч 500 гривень (1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), що в межах санкції статті.

На даний час вирок ще не набув законної сили.

Нагадаємо, 9 липня цей поліцейський на чорній «Кемрі» в одних шортах під рестораном «велюр» отримав частину неправомірної вигоди – більше 200 тисяч гривень! Його затримали на очах всієї Вінниці… І ось тепер віл відбувся штрафом в майже 10% від суми хабара! Браво!