Назустріч прямував трактор… І тракторист їхав прямо на неї. Жінка намагалась уникнути зіткнення, однак трактор таки зачепив її, — розповів в.о. начальника Хмільницького відділення поліції Юрій Власюк. — Скинув з велосипеда на землю і ще й розчавив велосипед. Це жахіття побачили свідки пригоди та зателефонували до поліції. На виклик відразу виїхала наша слідчо-оперативна група…

– Водій трактора перебував у стані алкогольного сп’яніння… Сильний запах спиртного, нечіткі рухи, неадекватна поведінка… У нього не було посвідчення та техпаспорта на трактор. Навколо зібрався вже великий натовп людей. Ми складали документи за фактом порушень та ДТП. Чоловік спершу ніби й поводився адекватно. Згодом попросив у мене дозволу зайти до кабіни — мовляв, десь загубив свій мобільний. Я дозволив. Чоловік сів у кабіну.., — згадує патрульний інспектор Володимир Криницький. — Зненацька зачинив дверцята та почав заводити двигун. Я кинувся на підніжку транспортного засобу, хотів відчинити кабіну, аби дістати звідти водія… Але неадекватний тракторист ударом дверцят скинув мене на землю, я впав… Він завів трактор та рвонув на усій швидкості… Плуги трактора пролетіли в мене над головою, тож ще добре, що я інстиктивно не підняв голову. Інакше б точно голову знесло… Але бушлат розірвало. Тракторист почав тікати до села. Я зробив декілька попереджувальних пострілів зі своєї табельної зброї спершу у повітря. Далі по колесах. Але й тоді тракторист не відреагував…

Неадекватний водій й надалі не реагував на вимоги про зупинку. Трактор у різні боки гасав вулицями… «Дев’ятка» із людьми дивом теж уникнула зіткнення. Врешті, він виїхав за село у поля… Там заглохнув й зупинився, бо поламався… Але водій втік. Аж до сусіднього села Чернятинців. Там дістався додому, завів свою машину і далі мав наміри втекти. Втім, ми врешті затримали його поблизу сільської крамниці.

А я нині у лікарні… Гіпертонічний криз… Я під крапельницями. За мої десятки років служби у мене це перше застосування зброї! Я вже двічі був на фронті. Напередодні цієї пригоди теж повернувся зі служби на Сході України… На­віть на війні жодного разу не стріляв. А у рідному районі так… Ця історія — черговий доказ, що п’яний за кермом — злочинець!

– Коли затриманого водія привезли до лікарні на медичне освідування, у нього діагностували 1,85 проміле алкоголю в крові! А відразу після ДТП, мабуть усі, 3 проміле чи більше. Поступово чоловік протверезів та заспокоївся. Це 60-річний мешканець Чернятинців, який раніше ніколи не мав конфліктів із законом. Потерпілій жінці лікарі надали медичну допомогу, — пояснив Юрій Власюк. — Відкрито ряд кримінальних проваджень.

Неважко здогадатись, що світить трактористу. І все — через горілку.