Як можна змусити сучасних старшокласників «зубрити» дати всіх битв, роки життя «великих» та дні смерті «вождів», коли все це є у «Дядька Гугла» в кожному смартфоні?

І чи треба цим дітям вся ця «вікіпедія» в голові, коли всі вони мріють стати програмістами, реперами чи одразу депутатами Верховної Ради? — така дискусія на підвищених тонах звучала на батьківських зборах в одній з шкіл Вінниці.

Адже між вчителькою історії та кількома «старшими» класами у неї відкрита «війна»! Бо діти оголосили викладачу історії тихий бойкот! А вона через це стала «Істеричкою»! Адже замість вчити напам’ять безкінечні дати з історії країн та народів для її фірмових історичних диктантів учні просто забили на історії та «сидять» у телефонах і чатах кожного уроку…

Може, пора зрозуміти, що ми вчимось уже не в «совку»? Що цей вантаж історичних дат і подій у формі диктанту просто «напрягає» дітей, які так протестують! Міленіум надворі та вік Інтернету! А вчителька хоче, щоб всі учні вчили тільки її предмет… І тільки так, як їй подобається! Змінюйтесь у свої 40 самі та вчіться разом із нашими дітьми! Бо ми ж вам довірили дітей для сучасного навчання, а не карбування в мізках сто раз переписаної історії.

Цікаво, що після очної зустрічі батьків та історички конфлікт буцімто вичерпався. Але оцінки з цього предмета у випускників не покращились… Що далі? Імпічмент «істерики» чи у батьків здадуть нерви і вони понесуть історичці традиційні шкільні «дари»? Ось така історія… Далі буде.

Оксана БілецькаR