До суду скерували резонансну справу хмільницького вбивці… Нагадуємо, що на початку квітня цього року Хмільник сколихнули відразу два резонансних вбивства.

Спершу у Південному Бузі знайшли тіло чоловіка, якого, як виявилось згодом, побили та втопили. А за тиждень — вбиту жінку із розтрощеною головою… Містом навіть поповзли чутки про маніяка. Втім, правоохоронці досить швидко встановили підозрюваного у різанині — 33-річного мешканця Хмільника.

– Цей чоловік раніше вже був судимий за крадіжки та пограбування, а у суді саме слухалось ще одне провадження по розбійному нападу. Втім, це не завадило йому вчинити ще два особливо важкі злочини. 7 квітня чоловік розпивав горілку разом зі своїм знайомим-ровесником. Між ними виник конфлікт. Нападник силоміць потягнув свого товариша до берега річки Південний Буг. Там жорстоко побив по обличчю та голові… Потерпілий, який був напідпитку, не міг захиститись. Наостанок нападник вдарив свою жертву ногою у спину. Потерпілий впав у воду та втопився, — розповів керівник Калинівської місцевої прокуратури Дмитро Кубик. — А вже за тиждень після цього важкого злочину обвинувачений знову вбив людину. 14 квітня під час чергової пиятики зі своїми знайомими та суперечки він обухом сокири декілька разів вдарив по голові 35-річну місцеву жінку. Із двома свідками розправи разом загорнули тіло вбитої у покривало, віднесли до річки, де кинули у воду.

А вже 15 квітня оперативники та слідчі обласної й районної поліції затримали підозрюваного. Під час досудового слідства він так і не визнав своєї провини. Втім, завдяки злагодженій роботі правоохоронців та зібраним доказам йому оголосили про підозру у ряді важких злочинів. Ми завершили досудове розслідування та скерували провадження до суду. Вінницький міський суд вже має провести установче засідання. Підозрюваному загрожує від десяти до п’ятнадцяти років за гратами або й довічне ув’язнення.