27 жовтня його прізвище і анкета з’явились у електронній базі даних українського Центру “Миротворець”.

Довідка. Центр «Миротворець» (Mirotvorets.center ― неурядова організація, що займається дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

“Валерій Пушилін (не плутати з ватажком “ДНР”!) здавна є відкритим лоббістом інтересів РФ у Вінницькій області. Звичайно пік активності Пушиліна припадав на період до анексії Криму, бо після цього було нерозумно відкрито проявляти свою любов до Путіна. Здебільшого Валерій Пушилін займався типової грантоїдною діяльністю, возив делегації з Вінниці до Краснодарського краю, «зміцнював міжнародні зв’язки» з Росією і так далі” – відзначає “Миротворець”.

Після Революції Гідності Пушилін ще деякий час був у Вінниці, а потім переформатував свою громадську діяльність, став блогером. Не раз доводив свою відданість Путіну, вітав його з днем народження, перепостив повідомлення російських органів влади.

На своїй особистій сторінці у ФБ Валерій Пушилін прокоментував скандал у Золотому. Тоді Президент Володимир Зеленський на підвищених тонах розмовляв з націоналістами, які виступали проти розведення сил на Донбасі. “Можна критикувати Зеленського за те, що як лох став розмовляти з “патріотами” по фені. Однак у цій зустрічі на мій погляд, є інша сторона. На відміну від опудала Порошенка, Зеленський особисто приїхав, без кишенькових ЗМІ, без постановочної масовки, яку постійно з собою возив Порошенко. І як пацан пацанам, спробував пояснити, щоб по нормальному з’їхали з хати, інакше буде біда”.

Центр “Миротворець” так охарактеризував Пушиліна (цитую): “….Помічник російських окупантів. Антиукраїнський пропагандист. Провокатор. Учасник антиукраїнських пропагандистських заходів. Поширювач кремлівської пропаганди. Допустив публічну образу Президента Зеленського. Підривав авторитет державних інституцій України.

Центр «Миротворець» просить правоохоронні органи розглядати дану публікацію на сайті як заяву про вчинення цим громадянином усвідомлених діянь проти національної безпеки України та інших правопорушень”.

Але Пушилін на звинувачення не реагує, йому це все “як з гуся вода”! Навпаки, він вимагає (!) від членів нормандської четвірки (!), представників України-Німеччини-Франції-Росії, не мало-не багато, а закрити Mirotvorets.center! Щоб не заважав “працювати” російському активісту…