Місцевий організатор Віталій Довгань провів його за підтримки голови обласної шахової федерації Віталія Кармазіна і меценатів.

– На старт вийшли дев’ять збірних, переважно міст і районів. Але дві представляли вінницький дитячий шаховий клуб «Романтик», який є філією МДЮСШ №6. В командах допускалася участь легіонерів. Приміром, відомий міжнародний майстер із Вінниці Микола Боднар виступав за Кудлаї (Немирівський район), а його земляк Анатолій Спірін – за Калинівку. Вже в стартовому турі перша «романтична» збірна розгромила одного із головних фаворитів – Жмеринку на чолі із призером багатьох дорослих обласних змагань Владиславом Полігасом. Також «Романтик» спромігся із мінімальними рахунками (2,5 на 1.5 очки) подужати інших фаворитів – Вінницю на чолі із кандидатом у майстри спорту Георгієм Галичем та Калинівку, в складі якої виступав учасник АТО на Донбасі, кандидат у майстри Олександр Штельмах, – повідомили в інформаційному відділі Вінницької обласної шахової федерації. – Втім, юні гравці розгубили бали в поєдинках з командами, які виявилися нижчими за них в турнірній таблиці. Тому в активі «Романтика» – лише бронза із 21,5 набраними очками. Серед шахових «романтиків» чудово себе показали Владислав Пюро – 6,5 балів із 8 можливих і Богдан Станіславський – 6 із 8.

Переможцями цього разу стали гравці із Вінниці (23,5 очки), срібними призерами – калинівчани (23 очки). Перша трійка команд отримала грошові премії, медалі і грамоти від організаторів.

Валентина Лісова