І 38 заяв на пільгові кредити були прийнято лише до обіду 38 заяв! А черга із самого ранку не зменшується, бо 200 мільйонів від Кабміну на житло вже стали сенсацією для всієї України. Але на скільки кредитів і квартир їх вистачить? На 200? Чи 250 на всю країну?

– Уряд виділив 200 мільйонів – по 100 кредити для фронтовиків та 100 – для переселенців! Це на всю Україну! Але цікавість до цієї нової програми велика і люди із самого ранку стоять в черзі. І не по одній цій програмі, але переважно АТОвці та внутрішньо переміщені особи. Адже вони мають шанс отримати кредит під європейські 3% річних на купівлю житла терміном на 20 років, – повідомив керівник Вінницького регіонального управляння «Державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву» Руслан Мельник. – Заяву також можна подати в електронному виді на наш сайт…

Нагадаємо, що дотепер діяла програма по якій 50% вартості кредитів на житло компенсують учасникам АТО. Але чи всім?

Бо держава заявила, що компенсуватиме половину кредиту на житло для фронтовиків. Цю підтримку отримують громадяни, які стоять у черзі на отримання пільгового житла, в тому числі військовим. Законопроект від Кабміну пропонує розширити дію програми державної підтримки на всіх учасників АТО. При цьому автори пропонують покривати 50% вартості будівництва або придбання житла для військових, добровольців та інших категорій громадян, які беруть участь у бойових діях на Донбасі. Окрім того, учасникам АТО планують надавати пільгові іпотечні кредити.