Нещодавно у голови облдержадміністрації з’явився перший заступник і два заступники. Першим заступником Кабмін затвердив кандидатуру Сергія Здітовецького. Він нині займає посаду начальника Вінницької ДПІ управ­ління ГУ ДФС у Вінницькій області. В коридорах влади його називають людиною Гройсмана. Одружений, має двох дітей.

Сергій Здітовецький закінчив Вінницький пед­університет, згодом здобув і другу вищу освіту у Київському економічному інституті. У 1993-му прийшов на роботу в податкову службу інспектором у відділ оподаткування фі­зичних осіб. Поступово отримав досвід роботи майже в усіх підрозділах податкової служби. В 2010 році очолив Державну податкову інспекцію у місті Вінниці.

Заступниками голови ОДА стануть Наталя Заболотна та Олександр Піщик. Їхні кандидатури вже погоджені у Кабінеті Міністрів. Наталя Заболотна є кумою Ірини та Валерія Борзових. Як відомо, їхній батько – тесть Наум Баруля, давній партнер у шоубізнесі президента Володимира Зеленського.

Олександр Піщик, кажуть, має дружні стосунки із Сергієм Моргуновим та бізнесменом Володимиром Продивусом.

Нині Наталія Заболотна очолює департамент со­ціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА, а Олександр Піщик — працює заступником генерального директора товариства «Вінницябуд» та є засновником «Жит­лово-будівельного кооперативу «Котеджне містечко-Вінницябуд». А ще Олександр Піщик є директором приватного підприємства «Він-Алтергрупп», основний вид діяльності якої – консультування з питань комерційної діяльності та управління. Крім цього, він ще й спів­власник ПП «ТРИ С-МАРКЕТ».

Затвердження своєї кандидатури на посаді заступника голови ОДА Наталя Заболотна коментувати відмовилася, мовляв, призначення ще немає.

Водночас сенсацією в коридорах ОДА мо­же стати призначення екс-нардепа Сергія Кудлаєнка одним із заступників губернатора на місце Олександра Крученюка.

– Сергій Володимирович, це правда, що ви йдете в команду Скаль­ського?

– Перед Новим роком мріють і говорять багато про що… Давайте почекаємо офіційних повідомлень на сайті президента, а тоді будемо щось коментувати, — зазначив Сер­гій Кудлаєнко.

А тим часом стало відомо, що колишній перший заступник голови ВінОДА часів Петра Порошенка — Андрій Гижко нині офіційно безробітний після виборів на 11-му окрузі та звільнення із команди Валерія Коровія. Тому Андрія Петровича можна вважати ВІП-безробітним на Вінниччині.

Ілона ВАЛЬТЕР
Фото Сергія ХІМІЧА