– Вадим ще на початку травня поїхав на роботу до столиці, жодних поганих передчуттів не було, адже це не вперше. Родина в нас багатодітна, хотів хоч якось допомогти копійкою. Ми постійно були на зв’язку. В липні син зателефонував й повідомив, що його взяв працювати фермер з Житомирської області. Після того дзвінків від Вадима не було, телефон вимкнений. Довелось звернутись до столичних правоохоронців, які оголосили його у всеукраїнський розшук. Втім, активності з їхнього боку я не помітила, вони заявляли мені, що син просто не хоче спілкуватись. Але такого бути не може, на це ж має бути причина, ми не сварились, — із сумом каже Анжела Герман. — Нещодавно мені вдалось здобути роздруківку дзвінків Вадима й з’ясувалось, що він перебуває у селі Топори Ружинського району. Днями разом з поліцією я вирушила туди на пошуки дитини. Вдалось дізнатись шокуючі подробиці. Місцеві розповіли, що тут мешкає фермер, який утримує людей у рабстві. Знайомиться з молодими чоловіками на залізничному вокзалі у столиці й під виглядом солодких обіцянок везе їх до себе. А вже на місці забирає телефон та паспорт. Що саме вони роблять у нього — невідомо. Грошей він їм не платить, тільки дає хліб й воду. В разі порушення дисципліни б’є та погрожує стріляниною. Він нічого не боїться, бо має друзів у судах, які можуть його покривати. Фото Вадима я показала продавцям у магазині — вони його впізнали, але сказали, що вже два тижні нікого з робітників фермера не бачили. Він таки допустив поліцію на подвір’я, але мого сина там не знайшли. Можливо, його вивезли в інше місце й там тримають у рабстві. Я вже просто у відчаї й благаю всіх небайдужих допомогти мені!

У пресслужбі обласної поліції підтвердили інформацію про розшук хлопця. До цих пір проводяться всі необхідні заходи, аби його повернути додому.

– Жінка двічі до нас зверталась з повідомленням. Перший раз його знайшли в Києві, він дав свої дані й сказав, що спілкуватись з мамою не бажає. Про що їй було повідомлено. Через кілька тижнів вона знову звернулась із заявою про розшук сина. Пошуки тривають.

Прикмети зниклого: зріст 185 см, пряме темне волосся, очі світлі, обличчя овальне, брови прямі. Особливі прикмети: шрам на лівій нозі, шрам в ділянці серця. Поліція звертається з проханням до всіх небайдужих громадян, які бачили молодого чоловіка чи знають про його місцезнаходження, телефонувати «102».

Віталіна Трудько