Ввечері до поліції надійшло повідомлення з лікарні про те, що до хірургічного відділення госпіталізований 20-річний студент місцевого коледжу. У нього діагностували  пошкодження селезінки та внутрішню кровотечу. Студент, який до того був старостою групи,  переніс операцію… Що саме стало причиною бійки — поки невідомо, але ймовірно, що ситуативний конфлікт.

– Опитавши рідних потерпілого та одногрупників, поліцейські з’ясували, що в аудиторії навчального закладу між хлопцем та його одногрупником виник конфлікт. Під час нього потерпілий отримав удар кулаком в область черевної порожнини. Відчувши погіршення стану здоров’я, травмований хлопець пішов у гуртожиток. А же під час розмови з матір’ю телефоном сказав, що не може приїхати на вихідні додому у Гайсинський район через стан здоров’я. То ж жінка вирішила їхати до сина. Ледь притомного вона його побачила у ліжку в кімнаті та викликала лікарів. 17-річного підозрюваного у нанесенні тілесних ушкоджень потерпілому, поліцейські опитали вдома у Крижопільському районі, куди він поїхав на вихідні. Він розповів про конфлікт, але виправдовується, що не міг спричинити удар, який призвів би до таких наслідків, – розповіли у прес-службі обласної поліції. – Наразі поліція опитує учнів, які стали свідками конфлікту, та встановлюють обставини події. Слідством розпочато кримінальне провадження – умисне тяжке тілесне ушкодження. За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі.

Схожий інцидент стався у Гайсині. Того вечора 34-річний місцевий мешканець Вадим Катрич сам повертався з кафе. До будинку залишалось кількасот метрів, аж раптом на нього напали невідомі. Вже за годину молодий чоловік весь у крові таки дістався квартири, але згадати нічого не міг.

– Ми викликали швидку допомогу й лікарі Вадима буквально витягнули з того світу. Тиждень він пробув у реанімації, в нього була відкрита черепно-мозкова травма та забій мозку. Я від нього ні на мить не відходила. Зараз син вже у травматології, попереду тривала реабілітація. Ми написали заяву до поліції, – каже мама потерпілого Валентина. – На жаль, свідків побиття досі не вдалось знайти, камери зафіксували тільки те як Вадим виходив із закладу. Він у мене спокійний, нікого не чіпав. Випив тільки пляшку пива, бо зранку мав їхати в Немирів на завод, де працював. Вся надію, що відгукнуться добрі люди, які щось бачили чи чули.

Віталіна Володимирова