2 грудня в одному із вінницьких закладів відбулась презентація благодійного проекту “Крила Фенікса” для підтримки дітей з особливими потребами – ДЦП, аутизмом, цукровим діабетом, синдромом Дауна, генетичними хворобами та іншими. За словами організаторки Діани Мороз, їй хотілось в кожного вселити віру та надію, що саме ця дитина найкраща. І їй це вдалось, адже варто було тільки побачити щасливі очі юних вінничан, які зі  сцени гріли душу кожного, хто прийшов.

– Чому саме “Крила Фенікса”? Фенікс – це міфічна істота, яка здатна до переродження, а головною метою благодійного заходу було як зовнішнє, так і внутрішнє переродження учасниць проектів! Важкохворі дівчата мають тисячі страхів, фобій, комплексів, і мені хотілось позбавити цих діток всього цього негативу. Ці діти неймовірні і мені дуже хотілось показати їм їхню красу, – розповіла нам Діана Мороз. – Головною метою проекту було морально підтримати кожну особливу дитину, довести їм, що вони не гірші, а навпаки сильніші, та сміливіші, ніж інші. Бо лише особливі дітки щодня стикаються з життєвими перешкодами і в них немає можливості сховатись від всіх цих турбот! Будь- який організаційний процес має свої складнощі, свої нюанси! Але якщо маєш розуміння для того ти це все робиш, тоді одразу всі складнощі йдуть на другий план. В проекті прийняло участь 10 дівчат з різними діагнозами, такими як ДЦП, аутизм, синдром Дауна, цукровий діабет, та різні генетичними захворюваннями. Найбільше мене вразила реакції дівчат- героїнь та їх коментарі. ” Я вперше відчула себе Людиною”.. Я довго плакала від цих слів.. Це ж наскільки дитині було важко всі ці роки, що вперше відчути себе просто Людиною…

Для всіх присутніх від дітей з особливими потребами чекав душевний концерт, презентація фото проекту, соціального ролику, пісень та відеокліпу. А всі учасники отримали від організаторки та спонсорів пам’ятні подарунки та незабутні емоції.

Вікторія Снігур