Живу чи штучну ялинку хочуть вінничани на Новий 2020-й рік – ще вирішать електронні петиції.

Бо для новорічної красуні в грудні вже купили 321 живе дерево для каркасу та нові іграшки для головної красуні Вінниці.

Вже відомо, що ялинки поставить КП «Вінницязеленбуд» і згідно з тендером їхня вартість становить майже 196 тисяч гривень. До речі, деревця привезуть із Хмельницької області.

За монтаж металевої конструкції новорічної ялинки «Вінницька транспортна компанія» отримає 114 тисяч гривень. А ще для головної вінницької ялинки придбають нові іграшки за 142,6 тисячі гривень. Це будуть декоративні 150 шишок розміром 60 сантиметрів.

Також «Вінницязеленбуд» отримає ще 177,8 тисячі гривень за перевезення іграшок та ялинок до Центрального парку та парку «Дружби народів» і демонтаж красунь піс­ля свят. Ще 197,6 тисячі гривень ви­ділять комунальному під­приємству на послуги з декоративного оздоблення ялинок у центрі на та Вишеньці.

Також ВМР придбала нову огорожу, яку встановлять навколо ялинки за 98,8 тисячі гривень. Монтуватиме паркан ФОП Токар Алла Володимирівна за 141,9 тисячі гривень.

Загалом цьогоріч на головну новорічну ялинку та ялинку у парку «Дружби народів» витратять більше одного мільйона гривень.

Традиційно головна ялинка міста запалить вогні на Миколая 19 грудня.

Сергій Годун