Це — про них, жінок, які борються з онкозахворюваннями або нещодавно одужали.

П’ятеро вінничан: Дарія та Денис Дороші, Аліна Урбан, Юлія Островська, Олена Клименко та відеооператор Сер­гій Рум’янцев задумали показати незламність і силу духу цих жінок. Ідею підтримали магазин перук, косметолог Ілона Зварич, спіль­ноти онкоодужуючих та хворих на рак у Facebook: We Can, Амазонки, Подільський регіональний центр онкології.

Два місяці триватимуть фотосесії у фотостудії Positive для героїнь проєкту. Це благодійний проєкт, який представить кожну жінку в двох образах — «так як вона є» та у образі чарівної феї. Тут буде все — професійний ма­кіяж, сукні, прикраси. Для кожної героїні майстри вінницької індустрії краси створять свій образ. Організатори вірять, що та­ке фотографування зможе покращити настрій жінок та додасть сил у нелегкій боротьбі з хворобою. Організатори запрошують усіх охочих телефонувати на номери 093-952-49-22 (Дар’я Дорош) або 067-503-61-62 (Аліна Урбан). Вже восьмого грудня відбудеться перша фотозйомка, а наприкінці лютого планують влаштувати фотовиставку.

Ідея виникла не на порожньому місці. Дарія Дорош сама бореться з онкозахворюванням, і для неї ця тема особлива. Вона розповіла, що у неї пухлина слухового нерва. Її мама померла від цієї хвороби.

– Таких жінок, які борються з онкозахворюваннями, на жаль, дуже багато, й кожна історія унікальна та варта того, аби про неї говорили. Якщо проєкт матиме відгук, ми розширимо його географію на всю Україну, – каже Дарія. – Ми шукаємо особистостей, сильних духом, аби показати своє обличчя світові та розповісти власну обнадійливу історію.

Соломія КАЛЮЖКО