Завдяки цьому рецепту ви можете влаштувати ресторан у себе на кухні, приготувавши ніжну свинину з коньячно-медовою скоринкою, томатною сальсою і злегка гоструватим пюре з хроном.

Вам знадобиться свиняча вирізка; мед; лимонний сік; оливкова олія; сіль, перець (за смаком). Для пюре: картопля; вершки; вершкове масло; білий хрін (у баночці) за смаком; сіль, перець (за смаком). Для томатної сальси: томати; базилік; оливкова олія; часник; сіль за смаком.

Свинячу вирізку обмазуємо сумішшю оливкового масла, лимонного соку, солі і перцю. Запікаємо при 180°С майже до готовності. У сковороді пі­дігріваємо олію, обсмажуємо свинину, додаємо коньяк, мед і глазуруємо м’ясо до темно-коричневої скоринки.

Відварюємо картоплю до готовності. У відварену картоплю додаємо вершкове масло, піді­гріті вершки і білий хрін, солимо, перчимо. Трохи підігріваємо пю­ре.

Томати нарізаємо кубиками. Дрібно нарі­заємо листя базиліку і часник. Змішуємо томати з базиліком, часником і оливковою олію. Солимо. На тарілку викладаємо пюре, зверху – нарізану свинину. Сальсу можете викласти на м’ясо або подавати окремо.