Викликає тривогу, як буде поводитися Зеленський тепер під час запланованої двосторонньої зустрічі з Путіним у Парижі. Чи зможе він ефективно протистояти тиску?, – запитали на недільній акції у Вінниці по «Червоних лініях» для Зе активні вінничани. Зазначив у своєму дописі Андрій Гижко. – Бо аналіз КВН підказує, що Зеленський давно відчуває симпатію і навіть пієтет перед Путіним.

Раніше перед будь-якими контактами у Нормандському форматі Україна розробляла спільну позицію з німцями і французами. Вперше цього разу, за даними з дипломатичних джерел, Україна не сформулювала своїх побажань до європейських партнерів. Натомість Путін провів попередні зустрічі і з Меркель, і з Макроном.

Порошенко, досвідчений дипломат, який постійно вигравав на зовнішньо-політичному фронті у Росії, ніколи не ризикував зустрічатись із Путіним віч-на-віч без свідків. Тільки присутність Меркель та Оланда допомагала українському президенту точно і недвозначно фіксувати домовленості у нормандському форматі.

Зеленський не готовий до протистояння.

КВН не переграє КГБ, хоч там і там всього три літери, але зміст та досвід інакший!!!!

Із такими думками в неділю 8 грудня на Майдані Небесної Сотні у Вінниці зібрали дві сотні громадян на віче «Червоні лінії для Зеленського».

Городяни окреслили 5 «ліній», для президента України під час перемовин «нормандської четвірки» у Парижі:

1. Ніякої федералізації України та жодних компромісів щодо унітарного устрою держави.

2. Жодних компромісів щодо європейського та євроатлантичного курсу.

3. Ніяких виборів чи інших політичний дій, на тимчасово окупованих територіях Донбасу до виконання умов безпеки і деокупації. Зокрема, виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань, встановлення контролю над державним кордоном.

4. Ніяких компромісів щодо деокупації і повернення Криму Україні.

5. Ніякого припинення міжнародних судових процесів проти Росії.

В цей час в Києві на Майдані Незалежності проходила акція “Червоні лінії для Зеленського”, де зібралось 20 тисяч громадян з усієї України. Були тут і вінничани – Анатолій Почтар, Валерій Скрипченко, Андрій Гайдай та інші… Під час акції за інформацією УП учасники окреслили “червоні лінії” для президента перед зустріччю “нормандської четвірки”, що відбудеться 9 грудня.

Основна вимога організаторів акції – жодних компромісів з президентом РФ Володимиром Путіним щодо унітарної держави і ніякої федералізації, жодних політичний дій, зокрема виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу до виконання умов безпеки і деокупації та інше.

Участь в акції беруть представники партій “Європейська солідарність”, “Батьківщина”, “Голос”, “Свобода”, “Солідарна молодь”, ГО “Справа громад”, “Рух опору капітуляції”. Біля Стели Незалежності змонтовано сцену, з якої виступають представники організаторів акції – Андрій Парубій, Інна Совсун, Ахтем Чийгоз, Андрій Іллєнко. До акції також приєднались ветеранські організації та громадські об’єднання. Очікується, що на Майдані також виступить Петро Порошенко

Акція є найчисельнішою за останні кілька місяців. Люди, що зібралися на Майдані, тримають прапори України, “ЄС”, ВО “Свобода” та інші. На акції лунають гасла “Слава нації, смерть ворогам” та “Ні капітуляції”, “Крим – це Україна” та інші.

Громадський порядок в центрі Києва охороняють тисячі правоохоронців.

Також в усіх храмах Православної Церкви України після Божественної літургії провели молитви за встановлення справедливого миру та перемогу України.

Така ж служба відбулась в кафедральному соборі ПЦУ Вінниці.

У всіх храмах молилися і за те, що ми оголошували, і брали додаткові молитви. Очолював літургію Блаженніший Митрополит”, – повідомив Омельян.

Провести молитви розпорядився предстоятель ПЦУ Епіфаній.

“Напередодні важливих міжнародних переговорів у Парижі, які стосуватимуться подальшої долі нашої країни, покладаємо велику надію на всемилостивого господа. Єдиними вустами і єдиним серцем завтра у всіх куточках України будемо молитися за справедливий мир та перемогу для нашого народу і нашої держави”, – зазначалося у розпорядженні митрополита.

Недільного вечора учасники мітингу біля Офісу президента почали чергувати до вечора понеділка, поставили намети і сцену. Активісти допускають перетворення акції на безстрокову, якщо Зе здасть інтереси України в Парижі.

Разом з тим, о 22:30 поліція Києва повідомила, що під Офісом президента триває акція, в якій бере участь близько тисячі осіб.

“Правоохоронці продовжують стежити за порядком і закликають організаторів та учасників дотримуватися режиму тиші та встановлених правил поведінки”, – йдеться в повідомленні.

Що було раніше: У неділю на Майдані Незалежності пройшла акція “Червоні лінії для Зеленського”, учасники якої хотіли окреслити “червоні лінії” для президента перед зустріччю “нормандської четвірки”, що відбудеться 9 грудня.

З 19 години на Банковій триває мітинг, учасники поставили кілька наметів і сцену.

Що передувало:

– Зустріч лідерів країн “нормандської четвірки” розпочнеться у Парижі 9 грудня о 17 годині за Києвом.

– Політсили п’ятого президента Петра Порошенка, експрем’єрки Юлії Тимошенко та Святослава Вакарчука у спільній заяві окреслили “червоні лінії” для президента на переговорах у Нормандському форматі та закликали українців вийти на Майдан Незалежності 8 грудня, щоб окреслити “червоні лінії” для Зеленського перед зустріччю “нормандської четвірки”.

– Глава МЗС Вадим Пристайко назвав “червоні лінії” України на “нормандському саміті” в Парижі та розповів, що домовилися записати у рішенні “нормандського саміту”.

– 3 грудня Зеленський провів нараду в рамках підготовки до зустрічі в “нормандському форматі”, на якій обговорили п’ять сценаріїв реінтеграції окупованого Донбасу. 7 грудня президент також проведе закрите засідання Ради національної безпеки і оборони України.

– Зеленський сподівається, що в ході зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним буде досягнуто домовленості про обмін полоненими і політв’язнями “всіх на всіх” до Нового року. Також він планує говорити про виведення всіх незаконних збройних формувань з Донбасу, проведення місцевих виборів в ОРДЛО, терміни повернення східного кордону під контроль України.

Також в неділю стало відомо, що Папа Римський молився за Україну:

– В Парижі відбудеться зустріч президентів України, Росії і Франції і федерального канцлера Німеччини, відома як” нормандський формат “, з метою пошуків рішення болісного конфлікту, що вже роками триває в східній Україні. Супроводжую зустріч своєю молитвою, наполегливої ​​молитвою, тому що там потрібен мир, і вас запрошую робити те ж, щоб ця ініціатива політичного діалогу привела до плодів світу в справедливості для цих територій і їх населення “, – сказав Папа Римський.

Червоні лінії для Зеленського — акція на Майдані напередодні Нормандійської зустрічі | Стрім

Напередодні зустрічі президента України з лідерами Росії, Німеччини та Франції на Майдані відбувається віче «Червоні лінії для Зеленського» — його учасники закликають главу держави не йти на компроміс із Путіним.Організатори акції — парламентські партії «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос»

Posted by hromadske.ua on Sunday, December 8, 2019