Відтепер учасником може бути виконавець або колектив, який не здійснює концертної діяльності на території РФ із 2014 року, не планує та не анонсує її під час конкурсу й до фіналу «Євробачення». Міжнародний пісенний конкурс буде проходити в Роттердамі – завдяки перемозі представника Нідерландів Дункана Лоуренса.

Як з’ясувалось, свої сили у Нацвідборі вирішила спробувати вінничанка Вікторія Ільчишена, яка виступає під творчим псевдонімом ILCHY. Вона вже відправила свою пісню, яку поки що тримає в секреті, та отримала дзвінок від організаторів. Це означає, що композиція їм сподобалась й дівчина найближчим часом має перед суддями виконати її наживо.

Слід відзначити, що Вікторія не новачок у музиці. Вона закінчила магістратуру Київського інституту музики імені Глієра, захоплюється фотографією та радує шанувальників своїми піснями. Написала гімн конкурсу «Міні-міс Вінниця». А рік тому стала учасницею «Голосу країни», виступивши із піснею Наталі Бучинської «Грішна любов». І розвернула три суд­­дівські крісла. Вінничанка обрала команду Потапа, але за крок до фіналу вилетіла з шоу, через що виник неабиякий скандал, бо більшість була на боці саме Вікторії та її чарівного голосу, а не Зіанджі… Після шоу вінничанка із сестрою продовжили творчу діяльність.

ILCHY — переможниця телепроекту «Хіт-конвеєр-2019» від телеканалу М2 та М1. Її голос звучить кожного сезону «Голосу країни», оскільки саме вона заспівала гімн «Голосу країни», яким починається кожна передача. Нещодавно Вікторія презентувала кліп на нову пісню «Крила» на вірш Ліни Костенко «Людина нібито не літає…». Пісня може стати мотивацією і гімном для усіх, хто рухається вперед.

Віталіна Трудько